Aandeel EV’s op Duitse markt verdubbeld

In Duitsland zijn in de eerste jaarhelft 22.465 elektrische auto’s verkocht. Dat vertegenwoordigt een marktaandeel van 1,3 procent terwijl dat een jaar eerder nog maar 0,6 procent was.

Aandeel EV’s op Duitse markt verdubbeld

Dat heeft het Verband der Automobilindustrie laten weten. Andere alternatieve aandrijfbronnen spelen in Duitsland een nog kleinere rol. Zo werden er in de eerste zes maanden 2.154 auto’s op LPG verkocht, dat is slechts 0,1 procent van de totale nieuwverkopen, terwijl het aantal voertuigen op aardgas niet meer dan 1.025 bedroeg.

De groei bij de verkoop van elektrische auto’s heeft vermoedelijk wel wat te maken met de subsidieregeling die de overheid en de autofabrikanten samen op 1 juli vorig jaar hebben open gesteld. Het aantal aanvragen voor die regeling blijft, zoals eerder gemeld, echter nog altijd ver onder de verwachtingen. In het eerste jaar van de regeling is 23.024 keer een bijdrage aangevraagd terwijl er tot 2019 voor 300.000 aanvragen budget beschikbaar is.

Aandeel EV’s op Duitse markt verdubbeld - Automobielmanagement.nl

Aandeel EV’s op Duitse markt verdubbeld

In Duitsland zijn in de eerste jaarhelft 22.465 elektrische auto’s verkocht. Dat vertegenwoordigt een marktaandeel van 1,3 procent terwijl dat een jaar eerder nog maar 0,6 procent was.

Aandeel EV’s op Duitse markt verdubbeld

Dat heeft het Verband der Automobilindustrie laten weten. Andere alternatieve aandrijfbronnen spelen in Duitsland een nog kleinere rol. Zo werden er in de eerste zes maanden 2.154 auto’s op LPG verkocht, dat is slechts 0,1 procent van de totale nieuwverkopen, terwijl het aantal voertuigen op aardgas niet meer dan 1.025 bedroeg.

De groei bij de verkoop van elektrische auto’s heeft vermoedelijk wel wat te maken met de subsidieregeling die de overheid en de autofabrikanten samen op 1 juli vorig jaar hebben open gesteld. Het aantal aanvragen voor die regeling blijft, zoals eerder gemeld, echter nog altijd ver onder de verwachtingen. In het eerste jaar van de regeling is 23.024 keer een bijdrage aangevraagd terwijl er tot 2019 voor 300.000 aanvragen budget beschikbaar is.