Europese automarkt trapt wat op de rem

De Europese automarkt is in juni bescheiden gegroeid met net twee procent. Dankzij een sterk begin van het jaar komt de groei van de autoverkopen in Europa over de eerste jaarhelft op 4,7 procent uit.

De autoverkopen liggen met rond de 1,5 miljoen exemplaren nu wel weer nagenoeg op het peil van tien jaar geleden, dus voor de grote financiële crisis toesloeg, stelt de Brusselse autokoepel Acea. De afgelopen maand werd vooral gekenmerkt door een daling van de verkopen op twee van de grootste automarkten, Duitsland met een min van 3,5 procent en Groot-Brittannië waar bijna vijf procent minder auto’s werden verkocht. Zuid-Europa blijft echter op volle toeren draaien met een plus van dertien procent in Italië en van 6,5 procent in Spanje. Daarnaast leverden vooral de Oost-Europese landen een flinke bijdrage aan het positieve resultaat, tekent Acea nog aan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Europese automarkt trapt wat op de rem - Automobielmanagement.nl

Europese automarkt trapt wat op de rem

De Europese automarkt is in juni bescheiden gegroeid met net twee procent. Dankzij een sterk begin van het jaar komt de groei van de autoverkopen in Europa over de eerste jaarhelft op 4,7 procent uit.

De autoverkopen liggen met rond de 1,5 miljoen exemplaren nu wel weer nagenoeg op het peil van tien jaar geleden, dus voor de grote financiële crisis toesloeg, stelt de Brusselse autokoepel Acea. De afgelopen maand werd vooral gekenmerkt door een daling van de verkopen op twee van de grootste automarkten, Duitsland met een min van 3,5 procent en Groot-Brittannië waar bijna vijf procent minder auto’s werden verkocht. Zuid-Europa blijft echter op volle toeren draaien met een plus van dertien procent in Italië en van 6,5 procent in Spanje. Daarnaast leverden vooral de Oost-Europese landen een flinke bijdrage aan het positieve resultaat, tekent Acea nog aan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding