In totaal zetten de dealers in Frankrijk in juli 147.519 nieuwe personenauto’s op kenteken. Over de eerste zeven maanden van dit jaar is de Franse automarkt daarmee een kleine vijf procent hoger uitgekomen dan in 2016. De Franse thuisspelers deden het nog wat beter dan de markt als geheel met een groei van 12,7 procent voor PSA en 13,1 procent voor de Renault-groep. Bij PSA is dat deze keer vooral te danken aan Citroën terwijl bij Renault opvalt dat de groei bij Dacia is stilgevallen. Een goed teken voor PSA is verder dat het vandaag, dinsdag, officieel ingelijfde Opel vorige maand in Frankrijk zelf bijna 20 procent meer auto’s wist te verkopen dan in dezelfde maand vorig jaar. Tot de weinige verliezers behoort BMW dat 12 procent minder auto’s verkocht aan de Fransen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding