Skoda houdt succesvolle opmars vol

Skoda Auto wist in het eerste half jaar een winst te draaien van 860 miljoen euro, dat is ruim een kwart meer dan een jaar geleden.

De omzet steeg met bijna 23 procent naar 8,72 miljard euro terwijl er in die eerste zes maanden met 585.000 stuks een kleine drie procent meer auto’s werden afgeleverd.

"Skoda Auto is sterk gegroeid in de eerste helft van 2017," concludeert CEO Bernhard Maier. "Onze modellenreeks, die in februari werd uitgebreid met de Kodiaq, wordt buitengewoon goed ontvangen door de klanten. De bestellingen blijven op een hoog niveau waardoor onze fabrieken op volle capaciteit moeten draaien. Wij kijken daarom met optimisme vooruit naar de tweede helft van het jaar met de lancering van de nieuwe compact SUV Karoq." Financieel directeur Klaus-Dieter Schürmann voegt er echter wel aan toe ‘dat de veeleisende marktomstandigheden een grote uitdaging vormen voor de hele sector.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Skoda houdt succesvolle opmars vol - Automobielmanagement.nl

Skoda houdt succesvolle opmars vol

Skoda Auto wist in het eerste half jaar een winst te draaien van 860 miljoen euro, dat is ruim een kwart meer dan een jaar geleden.

De omzet steeg met bijna 23 procent naar 8,72 miljard euro terwijl er in die eerste zes maanden met 585.000 stuks een kleine drie procent meer auto’s werden afgeleverd.

"Skoda Auto is sterk gegroeid in de eerste helft van 2017," concludeert CEO Bernhard Maier. "Onze modellenreeks, die in februari werd uitgebreid met de Kodiaq, wordt buitengewoon goed ontvangen door de klanten. De bestellingen blijven op een hoog niveau waardoor onze fabrieken op volle capaciteit moeten draaien. Wij kijken daarom met optimisme vooruit naar de tweede helft van het jaar met de lancering van de nieuwe compact SUV Karoq." Financieel directeur Klaus-Dieter Schürmann voegt er echter wel aan toe ‘dat de veeleisende marktomstandigheden een grote uitdaging vormen voor de hele sector.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding