Over de eerste jaarhelft komen de investeringen daarmee boven de 1,5 miljard dollar uit. Tesla verwacht in de tweede helft van 2017 nog eens zeker 2 miljard dollar op te branden.

Bij de presentatie van de cijfers vertelde topman Elon Musk dat er nu gemiddeld 1.800 bestellingen per dag worden geplaatst voor de ‘goedkopere’ Tesla die in de VS zelf vanaf 35.000 dollar kost. In totaal zijn er nu meer dan een half miljoen Model 3’s besteld. De eerste Model 3 is, volgens planning, vorige week gepresenteerd. Daar hing overigens een prijskaartje aan van 49.000 dollar. Door de langzaam oplopende verkopen zag Tesla de omzet in het tweede kwartaal ruim verdubbelen naar 2,79 miljard dollar. De bouwer van elektrische auto’s leed daarop een verlies van 401 miljoen dollar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding