In de afgelopen maand kwam de totale afzet bij het Britse dochterbedrijf van Tata Motors op 46.074 stuks, dat is een kleine vier procent meer dan een jaar eerder. Jaguar nam daarvan 12.964 stuks voor haar rekening, dat is bijna twee procent minder dan in juli 2016, terwijl Land Rover met 33.110 exemplaren juist een kleine zes procent meer auto’s wist te verkopen.

JLR als geheel doet het vooral uitstekend in China waar een derde meer auto’s werden afgezet. In Europa inclusief Groot-Brittannië, Noord-Amerika en de rest van de wereld moest de autobouwer echter een daling incasseren. Topman Andy Goss hoopt dat vooral de nieuwe Range Rover Velar het tij weer wat kan keren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding