Volgens directeur Clem Dickmann komen met name de particuliere aankopen dit jaar niet op gang. "Deels is dit te verklaren door de opkomst van private lease, maar de opkomst daarvan compenseert het verlies aan kopende klanten niet geheel. Daarnaast is er onder particulieren een uitwijk naar occasions gaande. Dat de autoverkopen dit jaar nog wat stijgen is dan ook uitsluitend te danken aan de zakelijke markt. Vooral de afzet van lease- en verhuurauto’s klimt dit jaar met dubbele cijfers."


AUMACON signaleert verder een verminderde belangstelling voor dieselauto’s en hybride-auto’s. Voor die laatste categorie wordt zelfs een terugval van ruim een derde verwacht. Er zijn echter ook groeiende segmenten. Met name extreem luxe en dure auto’s gaan grif van de hand. Daarnaast spreekt vooral de medium SUV (Capture, Tiguan) steeds meer consumenten aan.

Het volledige prognose-overzicht is te vinden op carmonitor.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding