Door die krimp is de toename over het lopende jaar teruggelopen naar drie procent. Autofederatie Febiac stelt zich met dat laatste cijfer gerust en geeft verder geen regel commentaar op de slechte uitkomsten over de afgelopen maand.

Febiac geeft nog wel uitleg over de daling van de verkoop van gemotoriseerde tweewielers. Die liggen tot nu toe zes procent onder het niveau van een jaar geleden. Dat is volgens de Belgen te wijten aan de verschuiving van scooters naar speedpedelecs die als bromfiets en niet als gemotoriseerde tweewieler worden ingeschreven. De verkoop van ‘normale’ motorfietsen blijft wel nagenoeg op hetzelfde peil als een jaar geleden, concludeert Febiac.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding