In de eerste acht maanden van dit jaar zijn er daarmee in totaal 88.342 nieuwe leaseauto’s op naam van leasebedrijven geregistreerd. Vorig jaar waren dat in dezelfde periode 67.734 stuks; de cumulatieve markttoename is daarmee nu 30,4 procent. Dit blijkt uit cijfers van dataleverancier VWE, bewerkt door kennisbureau Aumacon.

Lease runner-up Renault blijft terrein veroveren op de ‘eeuwige’ nummer één, Volkswagen. Na acht maanden staat het leasemarktaandeel voor Renault op 10,7 procent, ruim drie procent hoger dan vorig jaar in dezelfde periode. Marktleider Volkswagen – dat in augustus verraste door goede leaseverkopen van de Transporter kombi – noteert dit jaar vooralsnog een marktaandeel van 15,0 procent; twee procent minder dan in 2016 en blijft dus duidelijk achter op de marktgroei van 30 procent.

Premium 

Opvallend blijft dat de premiummerken (Audi, BMW, Mercedes-Benz en Mini) maar slechts ten dele profiteren van de marktgroei, zij verliezen allemaal wat marktaandeel in het leasesegment Daarentegen zijn het met name de mainstream volumemerken (zoals Renault, Opel, Ford en Peugeot) die het dit jaar flink beter doen ‘in de lease’. In de top-20 zijn het alleen Nissan en Fiat die dit jaar ook echt dalen in volume.

       
 

Populairste leasemodellen 


 

 


 

   maand augustus1RenaultMegane estate3402VolkswagenTransporter kombi3293OpelAstra sports tourer2764ToyotaAygo2635OpelKarl2486SkodaOctavia combi2227RenaultClio estate2218VolkswagenTiguan2149RenaultClio2089VolkswagenGolf HB208


       


 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding