Ten opzichte van 2016 steeg de verkoop van volledig elektrisch aangedreven auto’s met 168 procent, zo blijkt uit verkoopcijfers van ACEA. Ook binnen de gehele Europese Unie (EU) was er sprake van een stevige stijging.

In Nederland werden van april tot en met juni 2.094 nieuwe volledig elektrisch aangedreven auto’s verkocht, tegenover 781 stuks een jaar eerder. De verkopen in het tweede kwartaal blijven wel achter ten opzichte van het eerste kwartaal.

Waar verkoop van elektrische auto’s in de lift zit, stagneert de verkoop van hybride auto’s met een stekker. Daar werden er in Nederland nog maar 267 van verkocht, wat op jaarbasis een daling met bijna 84 procent betekende.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding