Tesla is verkooptopper in Noorwegen

In Noorwegen nemen elektrische modellen meer dan 40 procent van de verkoop van alle nieuwe auto’s voor hun rekening.

De regering stimuleert elektrisch rijden op vele manieren terwijl stroom er door de vele beschikbare waterkracht ook relatief goedkoop is. Dat leidt er toe dat Mercedes-Benz, Audi, Jaguar en andere autofabrikanten hun elektrische modellen het eerst naar Noorwegen sturen om ze volop te kunnen testen en ook te onderzoeken hoe de consument er op reageert.

Ondanks al die nieuwkomers blijft Tesla in het Scandinavische land echter nog altijd het op één na, de VW Golf, best verkochte merk en koploper in het luxe segment. Het record van ruim 1.500 nieuwe Tesla’s in één maand, dat al uit maart 2014 dateert, lijkt dit jaar ook gebroken te worden. Zo kwam het aantal afgeleverde nieuwe Tesla’s in augustus al ruim boven de 1.300 uit. Ongeveer twee-derde van die auto’s zijn Model S, de andere één derde Model X.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla is verkooptopper in Noorwegen - Automobielmanagement.nl

Tesla is verkooptopper in Noorwegen

In Noorwegen nemen elektrische modellen meer dan 40 procent van de verkoop van alle nieuwe auto’s voor hun rekening.

De regering stimuleert elektrisch rijden op vele manieren terwijl stroom er door de vele beschikbare waterkracht ook relatief goedkoop is. Dat leidt er toe dat Mercedes-Benz, Audi, Jaguar en andere autofabrikanten hun elektrische modellen het eerst naar Noorwegen sturen om ze volop te kunnen testen en ook te onderzoeken hoe de consument er op reageert.

Ondanks al die nieuwkomers blijft Tesla in het Scandinavische land echter nog altijd het op één na, de VW Golf, best verkochte merk en koploper in het luxe segment. Het record van ruim 1.500 nieuwe Tesla’s in één maand, dat al uit maart 2014 dateert, lijkt dit jaar ook gebroken te worden. Zo kwam het aantal afgeleverde nieuwe Tesla’s in augustus al ruim boven de 1.300 uit. Ongeveer twee-derde van die auto’s zijn Model S, de andere één derde Model X.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding