Q3 2017: Occasion export neemt weer toe

In het derde kwartaal van dit jaar is de export van occasions gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in het voorliggende jaar. Dit is verrassend aangezien er vanaf 2012 sprake is van een gestage daling van de buitenlandse belangstelling voor onze gebruikte auto’s.

Dit blijkt uit cijfers van VWE, bewerkt door onafhankelijk kennisbureau Aumacon. Opgeteld over de eerste negen maanden zijn er dit jaar 177.390 occasions geëxporteerd; vorig jaar in dezelfde tijd waren dat er 178.380 stuks, een daling van 0,6 procent. Daarmee lijkt een einde te zijn gekomen aan de jarenlange terugloop. De export van Nederlandse occasions bereikte in 2012 haar voorlopig hoogtepunt; in dat jaar vertrokken liefst 324.842 occasions over de grens. Sindsdien is de occasionexport scherp gedaald. Vorig jaar werden er nog maar 234.772 occasions geëxporteerd. Gezien het grote aantal plug-in’s dat de komende tijd op de Nederlandse markt beschikbaar komt lijkt het echter voor de hand liggend dat de export verder wordt aangejaagd.

Pon-merken

Opvallend is verminderde animo vanuit het buitenland voor de Pon-merken; Volkswagen (-10%), Audi (-13%) en Skoda (-10%) behoren tot de zes top-20 merken waarvoor de export afneemt. Onze gebruikte auto’s van de merken Hyundai (+74%) en Mitsubishi (+30%) nemen anderzijds het hardst toe in populariteit van over de grens.

Onder de meest gewilde modellen opvallend veel stationwagons en midi-mpv’s. In het derde kwartaal was niettemin de Volkswagen Golf het populairste exportmodel, gevolgd door de Volkswagen Passat Variant en Opel Zafira.

Q3 2017: Occasion export neemt weer toe - Automobielmanagement.nl

Q3 2017: Occasion export neemt weer toe

In het derde kwartaal van dit jaar is de export van occasions gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in het voorliggende jaar. Dit is verrassend aangezien er vanaf 2012 sprake is van een gestage daling van de buitenlandse belangstelling voor onze gebruikte auto’s.

Dit blijkt uit cijfers van VWE, bewerkt door onafhankelijk kennisbureau Aumacon. Opgeteld over de eerste negen maanden zijn er dit jaar 177.390 occasions geëxporteerd; vorig jaar in dezelfde tijd waren dat er 178.380 stuks, een daling van 0,6 procent. Daarmee lijkt een einde te zijn gekomen aan de jarenlange terugloop. De export van Nederlandse occasions bereikte in 2012 haar voorlopig hoogtepunt; in dat jaar vertrokken liefst 324.842 occasions over de grens. Sindsdien is de occasionexport scherp gedaald. Vorig jaar werden er nog maar 234.772 occasions geëxporteerd. Gezien het grote aantal plug-in’s dat de komende tijd op de Nederlandse markt beschikbaar komt lijkt het echter voor de hand liggend dat de export verder wordt aangejaagd.

Pon-merken

Opvallend is verminderde animo vanuit het buitenland voor de Pon-merken; Volkswagen (-10%), Audi (-13%) en Skoda (-10%) behoren tot de zes top-20 merken waarvoor de export afneemt. Onze gebruikte auto’s van de merken Hyundai (+74%) en Mitsubishi (+30%) nemen anderzijds het hardst toe in populariteit van over de grens.

Onder de meest gewilde modellen opvallend veel stationwagons en midi-mpv’s. In het derde kwartaal was niettemin de Volkswagen Golf het populairste exportmodel, gevolgd door de Volkswagen Passat Variant en Opel Zafira.