In aantallen: afgelopen kwartaal 49.507 stuks versus 43.043 stuks in Q3-2016. Deze toename is geringer dan we de afgelopen jaren gewend waren. Dit blijkt uit cijfers van VWE, bewerkt door onafhankelijk kennisbureau Aumacon.

Opgeteld over de eerste negen maanden zijn er dit jaar 147.789 occasions geïmporteerd; vorig jaar in dezelfde tijd waren dat 121.755 stuks, een stijging van 21,4 procent. De import naar Nederland van occasions zit sinds 2012 flink in de lift; in dat jaar ging het nog maar om 70.293 importoccasions. Voor dit jaar wordt een eindstand van bijna 200 duizend stuks verwacht – een absoluut recordaantal.

Opvallend dit jaar is de sterk toenemende belangstelling voor importauto’s van de merken Volkswagen (+24%), BMW (+29%), Renault (+36%) en Opel (+24%). Van de top-20 merken noteren alleen Toyota , Citroën, Nissan en Suzuki geen dubbele groeicijfers.

Onder de meest gewilde modellen opvallend veel B-segmentauto’s. In het derde kwartaal was dan ook de Volkswagen Polo het populairste importmodel, gevolgd door de Volkswagen Golf en Opel Corsa. Eerder bleek al dat voor export naar het buitenland vooral stationwagons en midi-mpv’s in beeld zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding