Skoda heeft beste maand uit haar geschiedenis

Skoda heeft in september wereldwijd 112.900 nieuwe auto’s afgeleverd, ruim vijf procent meer dan een jaar geleden en de beste maand in de 122-jarige geschiedenis van het Tsjechische merk. Skoda heeft daarmee nu al 22 maanden achter elkaar groei neer kunnen zetten.

In Europa kwam het Tsjechische merk op een plus van bijna negen procent uit. Frankrijk, Italië, ons land, Oostenrijk, Ierland en Noorwegen lieten alle een groei in de dubbele cijfers zien, in Frankrijk zelfs van ruim 27 procent. Een flinke bijdrage kwam verder van Rusland waar het merk uit de VW-stal met 5.800 stuks ruim 20 procent meer auto’s verkocht. India, een kleinere markt in aantallen, deed het nog beter met 37 procent toename. China, de belangrijkste nationale markt, kwam echter met 30.600 stuks 4,5 procent lager uit dan in september vorig jaar.

Skoda denkt de positieve lijn de komende tijd voort te kunnen zetten, mede door de nieuwe Karoq SUV die vanaf deze maand beschikbaar komt. "De afgelopen maand hebben we het record van september vorig jaar opnieuw kunnen verbeteren. Dat succes onderstreept dat we met onze SUV campagne op de juiste koers zitten," zegt directeur sales en marketing Alain Favey. "Met de Kodiaq hebben we in februari een ware ‘gamechanger’ gelanceerd die nu al een belangrijke pijler onder de positieve verkoopcijfers vormt. Met de nieuwe Karoq openen we een nieuw hoofdstuk."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Skoda heeft beste maand uit haar geschiedenis - Automobielmanagement.nl

Skoda heeft beste maand uit haar geschiedenis

Skoda heeft in september wereldwijd 112.900 nieuwe auto’s afgeleverd, ruim vijf procent meer dan een jaar geleden en de beste maand in de 122-jarige geschiedenis van het Tsjechische merk. Skoda heeft daarmee nu al 22 maanden achter elkaar groei neer kunnen zetten.

In Europa kwam het Tsjechische merk op een plus van bijna negen procent uit. Frankrijk, Italië, ons land, Oostenrijk, Ierland en Noorwegen lieten alle een groei in de dubbele cijfers zien, in Frankrijk zelfs van ruim 27 procent. Een flinke bijdrage kwam verder van Rusland waar het merk uit de VW-stal met 5.800 stuks ruim 20 procent meer auto’s verkocht. India, een kleinere markt in aantallen, deed het nog beter met 37 procent toename. China, de belangrijkste nationale markt, kwam echter met 30.600 stuks 4,5 procent lager uit dan in september vorig jaar.

Skoda denkt de positieve lijn de komende tijd voort te kunnen zetten, mede door de nieuwe Karoq SUV die vanaf deze maand beschikbaar komt. "De afgelopen maand hebben we het record van september vorig jaar opnieuw kunnen verbeteren. Dat succes onderstreept dat we met onze SUV campagne op de juiste koers zitten," zegt directeur sales en marketing Alain Favey. "Met de Kodiaq hebben we in februari een ware ‘gamechanger’ gelanceerd die nu al een belangrijke pijler onder de positieve verkoopcijfers vormt. Met de nieuwe Karoq openen we een nieuw hoofdstuk."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding