EV-aandeel in autoverkoop China blijft laag

In China zijn in de afgelopen maand 2,71 miljoen nieuwe personenauto’s verkocht, dat is 5,7 procent meer dan in september 2016.

Daarvan waren er 78.000 elektrische en andere ‘nieuwe energie’ voertuigen, dat is ondanks het actieve stimuleringsbeleid van de regering nog altijd niet meer dan een kleine drie procent. Wel is het zo dat het aantal verkochte auto’s met een ‘schone’ aandrijving 80 procent hoger lag dan in september 2016, zo blijkt uit cijfers van de China Association of Automobile Manufacturer CAAM.

De Chinese automarkt zit nu weer vier maanden achter elkaar in de lift, tekent de CAAM aan. Over de eerste negen maanden van dit jaar werden er met 20,23 miljoen zo’n 4,5 procent meer personenauto’s afgeleverd dan in dezelfde periode vorig jaar. De afzet van elektrische auto’s nam in deze periode met bijna 38 procent toe. Chinese autofabrieken draaiden er deze eerste negen maanden 20,35 miljoen exemplaren uit, dat is bijna vijf procent boven het niveau van een jaar geleden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

EV-aandeel in autoverkoop China blijft laag - Automobielmanagement.nl

EV-aandeel in autoverkoop China blijft laag

In China zijn in de afgelopen maand 2,71 miljoen nieuwe personenauto’s verkocht, dat is 5,7 procent meer dan in september 2016.

Daarvan waren er 78.000 elektrische en andere ‘nieuwe energie’ voertuigen, dat is ondanks het actieve stimuleringsbeleid van de regering nog altijd niet meer dan een kleine drie procent. Wel is het zo dat het aantal verkochte auto’s met een ‘schone’ aandrijving 80 procent hoger lag dan in september 2016, zo blijkt uit cijfers van de China Association of Automobile Manufacturer CAAM.

De Chinese automarkt zit nu weer vier maanden achter elkaar in de lift, tekent de CAAM aan. Over de eerste negen maanden van dit jaar werden er met 20,23 miljoen zo’n 4,5 procent meer personenauto’s afgeleverd dan in dezelfde periode vorig jaar. De afzet van elektrische auto’s nam in deze periode met bijna 38 procent toe. Chinese autofabrieken draaiden er deze eerste negen maanden 20,35 miljoen exemplaren uit, dat is bijna vijf procent boven het niveau van een jaar geleden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding