Avtovaz weer in de zwarte cijfers

Lada-producent Avtovaz zit dit jaar voor het eerst sinds 2012 weer in de zwarte cijfers. Het Russische autobedrijf, dat grotendeels in handen is van Renault, draaide over de eerste drie kwartalen van 2016 een operationele winst van omgerekend 28 miljoen euro terwijl een jaar geleden nog 450 miljoen euro verlies werd gemaakt.

Avtovaz weer in de zwarte cijfers

Door de kosten van de ingrijpende herstructurering en het daarmee gepaard gaande massa-ontslag komt Avtovaz onder aan de streep nog wel 67 miljoen euro in het rood uit maar dat was wel 7,5 keer zo weinig als het verlies over de eerste negen maanden van 2016. De omzet kwam uit op 2,3 miljard euro, dat is 21 procent hoger dan een jaar eerder.

Overheidssteun

"De verbetering zien we als een belangrijk succes. Ik wil echter wel aantekenen dat het resultaat is beïnvloed door enkele tijdelijke factoren, zoals de overheidssteun voor de automarkt en de veranderingen in de koers van de roebel tegenover de euro," zegt de Franse topman Nicolas Maure van Avtovaz. Maure benadrukt daarom dat de herstructurering onverminderd door zal moeten gaan.

Avtovaz weer in de zwarte cijfers - Automobielmanagement.nl

Avtovaz weer in de zwarte cijfers

Lada-producent Avtovaz zit dit jaar voor het eerst sinds 2012 weer in de zwarte cijfers. Het Russische autobedrijf, dat grotendeels in handen is van Renault, draaide over de eerste drie kwartalen van 2016 een operationele winst van omgerekend 28 miljoen euro terwijl een jaar geleden nog 450 miljoen euro verlies werd gemaakt.

Avtovaz weer in de zwarte cijfers

Door de kosten van de ingrijpende herstructurering en het daarmee gepaard gaande massa-ontslag komt Avtovaz onder aan de streep nog wel 67 miljoen euro in het rood uit maar dat was wel 7,5 keer zo weinig als het verlies over de eerste negen maanden van 2016. De omzet kwam uit op 2,3 miljard euro, dat is 21 procent hoger dan een jaar eerder.

Overheidssteun

"De verbetering zien we als een belangrijk succes. Ik wil echter wel aantekenen dat het resultaat is beïnvloed door enkele tijdelijke factoren, zoals de overheidssteun voor de automarkt en de veranderingen in de koers van de roebel tegenover de euro," zegt de Franse topman Nicolas Maure van Avtovaz. Maure benadrukt daarom dat de herstructurering onverminderd door zal moeten gaan.