PSA voert omzet fors op, met dank aan Opel

PSA heeft in het afgelopen kwartaal een omzet gedraaid van 15 miljard euro, dat is liefst 31 procent meer dan een jaar eerder.

PSA voert omzet fors op, met dank aan Opel

Een flink deel daarvan is te danken aan de inlijving van Opel per 1 augustus. De divisie Automobile Peugeot Citroën DS kwam met 8,4 miljard echter ook bijna 12 procent hoger uit. Over de eerste negen maanden resulteert een omzet van 44,15 miljard euro, dat is eveneens ruim 12 procent meer dan een jaar eerder.

Productenmix 

PSA schrijft de betere resultaten toe aan een gunstiger productenmix alsmede een verdere geografische spreiding van de activiteiten. Het Franse autobedrijf boekte vooral succes met nieuwe modellen als de 3008, 5008, Expert en Traveller van Peugeot en bij Citroen de C3, C3 Aircross, C5 Aircross, Jumpy en SpaceTourer.

Voorraad

PSA meldt verder nog dat het eind september 369.000 voertuigen in voorraad had, inclusief die bij onafhankelijke dealers. Die voorraad was daarmee 31.000 stuks kleiner dan een jaar eerder. PSA verwacht tenslotte dat de Europese automarkt dit jaar met 3 procent zal groeien, die in China met 5 procent, in Zuid-Amerika dankzij de economische opleving met 7 procent en in Rusland met 8 procent.

PSA voert omzet fors op, met dank aan Opel - Automobielmanagement.nl

PSA voert omzet fors op, met dank aan Opel

PSA heeft in het afgelopen kwartaal een omzet gedraaid van 15 miljard euro, dat is liefst 31 procent meer dan een jaar eerder.

PSA voert omzet fors op, met dank aan Opel

Een flink deel daarvan is te danken aan de inlijving van Opel per 1 augustus. De divisie Automobile Peugeot Citroën DS kwam met 8,4 miljard echter ook bijna 12 procent hoger uit. Over de eerste negen maanden resulteert een omzet van 44,15 miljard euro, dat is eveneens ruim 12 procent meer dan een jaar eerder.

Productenmix 

PSA schrijft de betere resultaten toe aan een gunstiger productenmix alsmede een verdere geografische spreiding van de activiteiten. Het Franse autobedrijf boekte vooral succes met nieuwe modellen als de 3008, 5008, Expert en Traveller van Peugeot en bij Citroen de C3, C3 Aircross, C5 Aircross, Jumpy en SpaceTourer.

Voorraad

PSA meldt verder nog dat het eind september 369.000 voertuigen in voorraad had, inclusief die bij onafhankelijke dealers. Die voorraad was daarmee 31.000 stuks kleiner dan een jaar eerder. PSA verwacht tenslotte dat de Europese automarkt dit jaar met 3 procent zal groeien, die in China met 5 procent, in Zuid-Amerika dankzij de economische opleving met 7 procent en in Rusland met 8 procent.