Toename Franse autoverkopen over oktober 2017

In Frankrijk zijn in de net afgelopen maand 11 procent meer auto’s verkocht dan een jaar geleden.

Als het verschil in aantal werkdagen niet mee wordt geteld, dan komt de groei zelfs uit op bijna 14 procent. De Franse autoverkopen zitten daarmee duidelijk in een hogere versnelling want in september bleef de groei nog beperkt tot net één procent. Over de eerste tien maanden is de automarkt in Frankrijk nu een kleine vijf procent hoger uitgekomen op jaarbasis.

Renault doet het goed

De beste prestatie wordt neergezet door Renault dat de afgelopen maand ruim 17 procent meer auto’s aan de Fransen verkocht dan in oktober 2016. Dochtermerk Dacia deed het eveneens goed met 11 procent groei. PSA lijkt nog meer te profiteren want dat verkocht bijna een kwart meer auto’s dan een jaar geleden. Dat is echter voor een flink deel te danken aan de inlijving van Opel; zonder dat zit PSA echter toch nog op meer dan 11 procent groei. Wat buitenlandse merken betreft komt vooral Volkswagen goed uit de bus met 7 procent hogere verkopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toename Franse autoverkopen over oktober 2017 - Automobielmanagement.nl

Toename Franse autoverkopen over oktober 2017

In Frankrijk zijn in de net afgelopen maand 11 procent meer auto’s verkocht dan een jaar geleden.

Als het verschil in aantal werkdagen niet mee wordt geteld, dan komt de groei zelfs uit op bijna 14 procent. De Franse autoverkopen zitten daarmee duidelijk in een hogere versnelling want in september bleef de groei nog beperkt tot net één procent. Over de eerste tien maanden is de automarkt in Frankrijk nu een kleine vijf procent hoger uitgekomen op jaarbasis.

Renault doet het goed

De beste prestatie wordt neergezet door Renault dat de afgelopen maand ruim 17 procent meer auto’s aan de Fransen verkocht dan in oktober 2016. Dochtermerk Dacia deed het eveneens goed met 11 procent groei. PSA lijkt nog meer te profiteren want dat verkocht bijna een kwart meer auto’s dan een jaar geleden. Dat is echter voor een flink deel te danken aan de inlijving van Opel; zonder dat zit PSA echter toch nog op meer dan 11 procent groei. Wat buitenlandse merken betreft komt vooral Volkswagen goed uit de bus met 7 procent hogere verkopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding