Autoverkoop België licht gedaald over oktober 2017

In België zijn in oktober 40.895 nieuwe personenauto’s geregistreerd. Dat is een goede twee procent minder dan in dezelfde maand in 2016 waarmee de groei over de eerste tien maanden van dit jaar is teruggeschroefd naar net twee-en-een-half procent.

De Belgische markt voor kleine bestelwagens blijft wel goed draaien met in de afgelopen maand 7,5 procent groei. Verder is er bij middelgrote vrachtwagens sprake van een forse sprong met meer dan 50% hogere verkopen. Aan zwaardere vrachtwagens worden er echter een stuk minder verkocht. Bij motorfietsen lijkt sprake van een kwart lagere verkopen maar dat komt doordat de definities van brom- en motorfietsen zijn gewijzigd.

Niet ontevreden

Autofederatie Febiac is toch niet ontevreden en spreekt van een daling ‘met slechts twee procent’. Het resultaat laat de autobranche het laatste kwartaal van 2017 met vertrouwen tegemoet zien, denkt de organisatie. Febiac geeft in het maandoverzicht verder geen gegevens over de soorten aandrijving van de verkochte personenwagens.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Autoverkoop België licht gedaald over oktober 2017 - Automobielmanagement.nl

Autoverkoop België licht gedaald over oktober 2017

In België zijn in oktober 40.895 nieuwe personenauto’s geregistreerd. Dat is een goede twee procent minder dan in dezelfde maand in 2016 waarmee de groei over de eerste tien maanden van dit jaar is teruggeschroefd naar net twee-en-een-half procent.

De Belgische markt voor kleine bestelwagens blijft wel goed draaien met in de afgelopen maand 7,5 procent groei. Verder is er bij middelgrote vrachtwagens sprake van een forse sprong met meer dan 50% hogere verkopen. Aan zwaardere vrachtwagens worden er echter een stuk minder verkocht. Bij motorfietsen lijkt sprake van een kwart lagere verkopen maar dat komt doordat de definities van brom- en motorfietsen zijn gewijzigd.

Niet ontevreden

Autofederatie Febiac is toch niet ontevreden en spreekt van een daling ‘met slechts twee procent’. Het resultaat laat de autobranche het laatste kwartaal van 2017 met vertrouwen tegemoet zien, denkt de organisatie. Febiac geeft in het maandoverzicht verder geen gegevens over de soorten aandrijving van de verkochte personenwagens.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding