Britten laten diesel links liggen: autoverkoop daalt over oktober 2017

De autoverkopen in Groot-Brittannië zijn in oktober voor de zevende achtereenvolgende maand lager uitgekomen dan een jaar eerder. De daling kwam met ruim 12 procent deze keer zelfs in de dubbele cijfers uit. De grootste klap is voor diesels waarvan er bijna een derde minder verkocht werden dan in oktober 2016. Verder zakten ook de verkopen van bestelwagens met ruim zeven procent in.

Over de eerste tien maanden zit de Britse automarkt nu een kleine vijf procent onder het niveau van vorig jaar. Dat dat niet meer is, komt vooral doordat er de eerste maanden van dit jaar een ware run op de showroom was om een verhoging van de motorrijtuigenbelasting per 1 april voor te zijn. Het aantal dieselwagens daalde in deze tien maanden met bijna 15 procent terwijl benzinewagens een kleine groei van drie procent laten zien. Het aandeel diesels bij nieuw-verkochte personenwagens is daarmee tot net onder de 40 procent gezakt terwijl het een jaar geleden nog rond de helft was. De Britten kochten verder wel 102.369 elektrische auto’s of wagens met een andere vorm van alternatieve aandrijving, dat is een derde meer dan een jaar eerder.

Consumentenvertrouwen

Directeur Mike Hawes van de Society of Motor Manufacturers and Traders: "Het dalende vertrouwen bij het bedrijfsleven en de consument heeft onmiskenbaar gevolgen voor de vraag op de markt voor nieuwe auto’s maar dat wordt nog verergerd door het overheidsbeleid rond diesel. Consumenten moeten er snel weer van verzekerd worden dat er voor de nieuwste lage-emissie dieselauto’s nergens in ons land verboden, heffingen of andere beperkingen gaan komen. Op die manier kan de stabiliteit op de markt terugkeren en de aankoop van lage-emissie voertuigen voor vlootvernieuwing, de snelste en meest efficiënte manier om de luchtkwaliteit aan te pakken, worden gestimuleerd."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Britten laten diesel links liggen: autoverkoop daalt over oktober 2017 - Automobielmanagement.nl

Britten laten diesel links liggen: autoverkoop daalt over oktober 2017

De autoverkopen in Groot-Brittannië zijn in oktober voor de zevende achtereenvolgende maand lager uitgekomen dan een jaar eerder. De daling kwam met ruim 12 procent deze keer zelfs in de dubbele cijfers uit. De grootste klap is voor diesels waarvan er bijna een derde minder verkocht werden dan in oktober 2016. Verder zakten ook de verkopen van bestelwagens met ruim zeven procent in.

Over de eerste tien maanden zit de Britse automarkt nu een kleine vijf procent onder het niveau van vorig jaar. Dat dat niet meer is, komt vooral doordat er de eerste maanden van dit jaar een ware run op de showroom was om een verhoging van de motorrijtuigenbelasting per 1 april voor te zijn. Het aantal dieselwagens daalde in deze tien maanden met bijna 15 procent terwijl benzinewagens een kleine groei van drie procent laten zien. Het aandeel diesels bij nieuw-verkochte personenwagens is daarmee tot net onder de 40 procent gezakt terwijl het een jaar geleden nog rond de helft was. De Britten kochten verder wel 102.369 elektrische auto’s of wagens met een andere vorm van alternatieve aandrijving, dat is een derde meer dan een jaar eerder.

Consumentenvertrouwen

Directeur Mike Hawes van de Society of Motor Manufacturers and Traders: "Het dalende vertrouwen bij het bedrijfsleven en de consument heeft onmiskenbaar gevolgen voor de vraag op de markt voor nieuwe auto’s maar dat wordt nog verergerd door het overheidsbeleid rond diesel. Consumenten moeten er snel weer van verzekerd worden dat er voor de nieuwste lage-emissie dieselauto’s nergens in ons land verboden, heffingen of andere beperkingen gaan komen. Op die manier kan de stabiliteit op de markt terugkeren en de aankoop van lage-emissie voertuigen voor vlootvernieuwing, de snelste en meest efficiënte manier om de luchtkwaliteit aan te pakken, worden gestimuleerd."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding