Dat is weer ruim 14 procent minder dan in oktober 2016. Vooral van de Jaguar XE worden er veel minder verkocht dan in de afgelopen tijd. Over de eerste tien maanden van dit jaar staat Jaguar nog wel op een plus van ruim 27 procent. Bij zusterbedrijf Range Rover ging het iets beter want dat kwam in oktober met 34.082 stuks bijna 7 procent hoger uit. Dat is te danken aan de introductie van de nieuwe Velar en de Land Rover Discovery. Bij Range Rover staat de stand na tien maanden op 363.242 stuks, vrijwel even veel als een jaar eerder.

Afzet onder druk

De Britse dochter van Tata Motors Groep als geheel komt door deze cijfers over tien maanden op 513.080 nieuwe auto’s, een toename met bijna zeven procent. JLR meldt daarbij dat vooral de afzet in ‘thuisland’ Groot-Brittannië door de ingestorte automarkt onder druk staat. Daarnaast heeft het bedrijf echter ook elders in Europa en in de VS last van tegenwind. Op de Chinese markt gaat het nog altijd uitstekend met de puur-Britse wagens.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding