RAI voorspelt verdubbeling verkoop elektrische auto’s

De verkoop van elektrische auto’s in Nederland zal volgend jaar verdubbelen. Dat voorspelt RAI Vereniging. Volgens de brancheorganisatie neemt het aanbod van beter betaalbare modellen met een grotere actieradius toe.

RAI Vereniging denkt dat de verkoop van nieuwe, volledig elektrisch aangedreven auto’s volgend jaar zal groeien tot 15.000 stuks. Dat is bijna 4 procent van het totaal aantal nieuwe auto’s dat in 2018 naar verwachting wordt verkocht (430.000). Tot 1 november van dit jaar bedroeg de verkoop van emissievrije auto’s circa 6.000.

Vooral voor zakelijk gebruik worden elektrische auto’s aangeschaft, gestimuleerd door de lage bijtelling. Voor veel particulieren zijn elektrische auto’s nog te duur. Zij kiezen dan ook nog steeds voor een meer betaalbare benzine- of dieselauto.

Voorzitter Steven van Eijck van RAI Vereniging stelt dat elektrisch rijden essentieel is om de Nederlandse en Europese doelstellingen voor het terugdringen van CO2-uitstoot te behalen. Hij pleit dan ook voor flinke investeringen in uitbreiding en opwaardering van het laadnetwerk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

RAI voorspelt verdubbeling verkoop elektrische auto’s - Automobielmanagement.nl

RAI voorspelt verdubbeling verkoop elektrische auto’s

De verkoop van elektrische auto’s in Nederland zal volgend jaar verdubbelen. Dat voorspelt RAI Vereniging. Volgens de brancheorganisatie neemt het aanbod van beter betaalbare modellen met een grotere actieradius toe.

RAI Vereniging denkt dat de verkoop van nieuwe, volledig elektrisch aangedreven auto’s volgend jaar zal groeien tot 15.000 stuks. Dat is bijna 4 procent van het totaal aantal nieuwe auto’s dat in 2018 naar verwachting wordt verkocht (430.000). Tot 1 november van dit jaar bedroeg de verkoop van emissievrije auto’s circa 6.000.

Vooral voor zakelijk gebruik worden elektrische auto’s aangeschaft, gestimuleerd door de lage bijtelling. Voor veel particulieren zijn elektrische auto’s nog te duur. Zij kiezen dan ook nog steeds voor een meer betaalbare benzine- of dieselauto.

Voorzitter Steven van Eijck van RAI Vereniging stelt dat elektrisch rijden essentieel is om de Nederlandse en Europese doelstellingen voor het terugdringen van CO2-uitstoot te behalen. Hij pleit dan ook voor flinke investeringen in uitbreiding en opwaardering van het laadnetwerk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding