Over de eerste elf maanden komt de Amerikaanse automarkt nu 1,5 procent lager uit dan een jaar geleden wat betekent dat 2017 het eerste jaar wordt sinds de recessie waarin de automarkt in de VS weer eens een daling vertoont.

De grote drie

Bij de Big Three deed met name Ford het in november opmerkelijk goed want dat verkocht zeven procent meer auto’s. Vooral de SUV’s deden het prima terwijl Ford in tegenstelling tot de afgelopen maanden ook weer veel meer auto’s afzet aan verhuurders en andere fleetbedrijven. General Motors moest echter een daling met bijna drie procent incasseren terwijl Fiat Chrysler Automobiles 3,7 procent moest inleveren. Binnen die laatste groep kwam Fiat op een min van bijna 30 procent maar zag Alfa Romeo kans 1.440 auto’s te verkopen terwijl dat er vorig jaar september niet meer dan 23 waren. Verder kwam Toyota ook drie procent lager uit terwijl Honda juist een sterke plus van meer dan acht procent neerzette. Marktonderzoek Kelly Blue Book berekent dat de gemiddelde verkoopprijs is gestegen naar 35.870 dollar, twee procent hoger dan een jaar geleden en een historisch record.