Belgische automarkt precies stabiel

In België zijn in november 39.645 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet, dat is op de kop af evenveel als in november 2016.

De afzet van kleine bestelauto’s lag wel bijna 15 procent hoger terwijl de markt voor zwaardere vrachtwagens eveneens sterk aantrok. Zo werden er aan vrachtwagens boven de 16 ton de helft meer verkocht dan vorig jaar terwijl het aantal verkochte opleggers een kwart hoger lag.

Over de eerste elf maanden van dit jaar vertoont de Belgische automarkt nu een bescheiden groei van 2,5 procent. Daarmee is wel de symbolische kaap van de 500.000 stuks overschreden, zegt autofederatie Febiac. "De markt was in november in perfect evenwicht." Febiac signaleert ook dat de verkopen van lichte bestelwagens nu al drie jaar achter elkaar elke maand hoger liggen dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Als overigens wordt gekeken naar het aantal ingeschreven personenauto’s na aftrek van die wagens die na een maand weer uit het Belgische register zijn verdwenen, dan komt voor november toch nog een groei met bijna vier procent uit de bus. Vooral in de grensstreek met Frankrijk verkopen Belgische dealers altijd veel auto’s aan klanten uit dat land. Die worden vaak wel eerst op Belgisch kenteken gezet maar daarna weer geëxporteerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Belgische automarkt precies stabiel - Automobielmanagement.nl

Belgische automarkt precies stabiel

In België zijn in november 39.645 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet, dat is op de kop af evenveel als in november 2016.

De afzet van kleine bestelauto’s lag wel bijna 15 procent hoger terwijl de markt voor zwaardere vrachtwagens eveneens sterk aantrok. Zo werden er aan vrachtwagens boven de 16 ton de helft meer verkocht dan vorig jaar terwijl het aantal verkochte opleggers een kwart hoger lag.

Over de eerste elf maanden van dit jaar vertoont de Belgische automarkt nu een bescheiden groei van 2,5 procent. Daarmee is wel de symbolische kaap van de 500.000 stuks overschreden, zegt autofederatie Febiac. "De markt was in november in perfect evenwicht." Febiac signaleert ook dat de verkopen van lichte bestelwagens nu al drie jaar achter elkaar elke maand hoger liggen dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Als overigens wordt gekeken naar het aantal ingeschreven personenauto’s na aftrek van die wagens die na een maand weer uit het Belgische register zijn verdwenen, dan komt voor november toch nog een groei met bijna vier procent uit de bus. Vooral in de grensstreek met Frankrijk verkopen Belgische dealers altijd veel auto’s aan klanten uit dat land. Die worden vaak wel eerst op Belgisch kenteken gezet maar daarna weer geëxporteerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding