Bij het Daimler-merk staat de meter daarmee per eind november op 2.095.810 nieuwe personenauto’s. Mercedes lijkt de jaarlijkse wedloop met BMW makkelijk te winnen want daar stond de teller eind oktober – november is nog niet bekend gemaakt – pas op 1.537.497 exemplaren.

Mercedes-Benz is wel steeds meer afhankelijk van China want dat is inmiddels goed voor meer dan een kwart van de totale afzet. Dit jaar werden kochten de Chinezen tot nu toe 539.728 nieuwe Mercedessen, dat is ruim 23 procent meer dan in dezelfde periode in 2016. In Europa werden met een recordaantal van 879.878 exemplaren ruim zeven procent meer Mercedessen afgezet maar die groei liep in de maand november wel drastisch terug tot nog maar net anderhalf procent.

Best verkochte premium-merk

Moederbedrijf Daimler meldt daarbij dat Mercedes in veel grote landen waaronder Duitsland maar ook Frankrijk het best verkochte premium-merk is. Dat is ook het geval in de VS waar de Duitsers dit jaar al weer 359.953 auto’s wisten te slijten. "We gaan op volle snelheid vooruit naar onze klanten, niet alleen met de beste producten maar ook wat verkoop en service betreft. Dat wordt gewaardeerd met het meest succesvolle jaar in onze geschiedenis," zegt verkoopdirecteur Britta Seeger.