Volkswagen verkoopt meer EV’s dan Renault

Volkswagen heeft in oktober voor het eerst meer elektrische voertuigen verkocht in West-Europa dan Renault.

Volkswagen bereikte die positie overigens met niet meer dan 2.193 exemplaren, nog geen 200 meer dan de Franse collega’s die tot nu toe steeds de ranglijst aanvoerden. De spurt van VW was vooral te danken aan het succes van de elektrische Golf in Noorwegen, toch al de kampioen voor elektrisch rijden. Daarnaast doet ook de eUp het echter redelijk goed.

Eerste 10 maanden

Over de eerste tien maanden gezien blijft Renault de koppositie behouden met 25.313 exemplaren, vooral de Zoe, meldt Automotive Industry Data AID. Tesla komt, ook al door het succes in Noorwegen, met 19.223 stuks op de tweede plaats, gevolgd door BMW met 15.964 stuks en Nissan met 15.946 exemplaren van de Leaf. VW komt in deze ranglijst pas op de vijfde plaats met 11.729 stuks maar lijkt nu toch duidelijk in de inhaalstrook te zitten. Overigens namen puur-elektrische auto’s in de eerste tien maanden van dit jaar met 108.186 stuks nog altijd niet meer dan 0,9 procent van de totale West-Europese automarkt voor hun rekening.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen verkoopt meer EV’s dan Renault - Automobielmanagement.nl

Volkswagen verkoopt meer EV’s dan Renault

Volkswagen heeft in oktober voor het eerst meer elektrische voertuigen verkocht in West-Europa dan Renault.

Volkswagen bereikte die positie overigens met niet meer dan 2.193 exemplaren, nog geen 200 meer dan de Franse collega’s die tot nu toe steeds de ranglijst aanvoerden. De spurt van VW was vooral te danken aan het succes van de elektrische Golf in Noorwegen, toch al de kampioen voor elektrisch rijden. Daarnaast doet ook de eUp het echter redelijk goed.

Eerste 10 maanden

Over de eerste tien maanden gezien blijft Renault de koppositie behouden met 25.313 exemplaren, vooral de Zoe, meldt Automotive Industry Data AID. Tesla komt, ook al door het succes in Noorwegen, met 19.223 stuks op de tweede plaats, gevolgd door BMW met 15.964 stuks en Nissan met 15.946 exemplaren van de Leaf. VW komt in deze ranglijst pas op de vijfde plaats met 11.729 stuks maar lijkt nu toch duidelijk in de inhaalstrook te zitten. Overigens namen puur-elektrische auto’s in de eerste tien maanden van dit jaar met 108.186 stuks nog altijd niet meer dan 0,9 procent van de totale West-Europese automarkt voor hun rekening.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding