Volkswagen verkoopt toch weer een miljoen Golfjes

De Golf, die begin volgend jaar zijn 44e verjaardag viert, blijft verreweg het meest succesvolle model voor Volkswagen.

Dit jaar werden er weer meer dan een miljoen van verkocht, waarbij de hatchback de meest gewilde uitvoering is, meldt VW in deze laatste week van 2017. Alles bij elkaar heeft Volkswagen door de jaren heen 34 verschillende Golfjes in zeven opeenvolgende ‘generaties’ van de band laten rollen.

Twee andere modellen van Volkswagen doen het echter ook niet slecht. Van de Tiguan werden er dit jaar rond de 730.000 aan klanten afgeleverd, dat is 40 procent meer dan in het voorafgaande jaar. Een deel van die groei is te danken aan de langere versie Tiguan Allspace. De belangrijkste nationale markt voor de Tiguan is China gevolgd door Duitsland. Daarnaast kon VW wereldwijd ook 150.000 van de grotere Touran verkopen. Die Volkswagen blijft in thuisland Duitsland daarmee ook marktleider in het MPV-segment.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen verkoopt toch weer een miljoen Golfjes - Automobielmanagement.nl

Volkswagen verkoopt toch weer een miljoen Golfjes

De Golf, die begin volgend jaar zijn 44e verjaardag viert, blijft verreweg het meest succesvolle model voor Volkswagen.

Dit jaar werden er weer meer dan een miljoen van verkocht, waarbij de hatchback de meest gewilde uitvoering is, meldt VW in deze laatste week van 2017. Alles bij elkaar heeft Volkswagen door de jaren heen 34 verschillende Golfjes in zeven opeenvolgende ‘generaties’ van de band laten rollen.

Twee andere modellen van Volkswagen doen het echter ook niet slecht. Van de Tiguan werden er dit jaar rond de 730.000 aan klanten afgeleverd, dat is 40 procent meer dan in het voorafgaande jaar. Een deel van die groei is te danken aan de langere versie Tiguan Allspace. De belangrijkste nationale markt voor de Tiguan is China gevolgd door Duitsland. Daarnaast kon VW wereldwijd ook 150.000 van de grotere Touran verkopen. Die Volkswagen blijft in thuisland Duitsland daarmee ook marktleider in het MPV-segment.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding