Magere groei Belgische autoverkoop over 2017

De Belgische autoverkopen zijn in de laatste maand van het jaar met 16 procent ingezakt vergeleken met december 2016. Over heel 2017 blijft daardoor een magere groei met 1,3 procent over.

In december werden er in België 28.072 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet, dat is 5.500 minder dan in dezelfde maand een jaar eerder. Over heel 2017 komen de Belgische autoverkopen daarmee op 546.558 exemplaren. Autofederatie Febiac geeft geen uitleg over de forse duikeling in december maar zegt wel tevreden te zijn met het op twee na hoogste verkooprecord over het hele jaar. Een reden voor de terugloop zou kunnen zijn dat veel Belgen de aankoop van een nieuwe auto even hebben uitgesteld om te wachten op het Autosalon van Brussel dat deze maand wordt gehouden.

Ook de verkopen van bestel- en vrachtwagens vertoonden een flinke daling. Zo liep het aantal verkochte bestelwagens in december met ruim acht procent terug maar blijft over heel 2017 nog altijd een plus van meer dan 12 procent over. Verder gingen er aan motorfietsen in het hele jaar met 25.500 stuks bijna 13 procent minder ‘over de toonbank’ maar dat komt volgens Febiac vooral door een wijziging in de indelingsklassen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Magere groei Belgische autoverkoop over 2017 - Automobielmanagement.nl

Magere groei Belgische autoverkoop over 2017

De Belgische autoverkopen zijn in de laatste maand van het jaar met 16 procent ingezakt vergeleken met december 2016. Over heel 2017 blijft daardoor een magere groei met 1,3 procent over.

In december werden er in België 28.072 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet, dat is 5.500 minder dan in dezelfde maand een jaar eerder. Over heel 2017 komen de Belgische autoverkopen daarmee op 546.558 exemplaren. Autofederatie Febiac geeft geen uitleg over de forse duikeling in december maar zegt wel tevreden te zijn met het op twee na hoogste verkooprecord over het hele jaar. Een reden voor de terugloop zou kunnen zijn dat veel Belgen de aankoop van een nieuwe auto even hebben uitgesteld om te wachten op het Autosalon van Brussel dat deze maand wordt gehouden.

Ook de verkopen van bestel- en vrachtwagens vertoonden een flinke daling. Zo liep het aantal verkochte bestelwagens in december met ruim acht procent terug maar blijft over heel 2017 nog altijd een plus van meer dan 12 procent over. Verder gingen er aan motorfietsen in het hele jaar met 25.500 stuks bijna 13 procent minder ‘over de toonbank’ maar dat komt volgens Febiac vooral door een wijziging in de indelingsklassen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding