Alfa Romeo bouwt (en verkoopt) veel meer auto’s

Alfa Romeo heeft in haar drie Italiaanse fabrieken afgelopen jaar 150.722 auto’s gebouwd, dat is 57.600 ofwel ruim 60 procent meer dan in 2016. Die cijfers zijn afkomstig van de Italiaanse vakbond Fim-Cisl want moederbedrijf FCA geeft zelf geen productiecijfers voor haar merken af.

Als de cijfers juist zijn, dan ligt de productie van Alfa Romeo nog wel onder de optimistische voorspellingen van CEO Sergio Marchionne. Die mikte begin 2017 nog op zo’n 170.000 Alfa’s terwijl hij in het herstelplan voor Alfa uit 2014 voor het net begonnen jaar zelfs een getal van 400.000 te verkopen auto’s noemde.

Giulia en Stelvio 

Het succes is vooral te danken aan de nieuwe modellen zoals de Stelvio en de Giulia. In Europa verkocht Alfa in de eerste elf maanden van vorig jaar 79.962 auto’s wat een groei van 33 procent betekent. De jaarcijfers voor de Europese markt worden volgende week bekend gemaakt door Acea. In de Verenigde Staten ging de verkoop bij het Italiaanse merk van FCA meer dan 20 keer omhoog van 516 stuks in 2016 naar 12.031 vorig jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Alfa Romeo bouwt (en verkoopt) veel meer auto’s - Automobielmanagement.nl

Alfa Romeo bouwt (en verkoopt) veel meer auto’s

Alfa Romeo heeft in haar drie Italiaanse fabrieken afgelopen jaar 150.722 auto’s gebouwd, dat is 57.600 ofwel ruim 60 procent meer dan in 2016. Die cijfers zijn afkomstig van de Italiaanse vakbond Fim-Cisl want moederbedrijf FCA geeft zelf geen productiecijfers voor haar merken af.

Als de cijfers juist zijn, dan ligt de productie van Alfa Romeo nog wel onder de optimistische voorspellingen van CEO Sergio Marchionne. Die mikte begin 2017 nog op zo’n 170.000 Alfa’s terwijl hij in het herstelplan voor Alfa uit 2014 voor het net begonnen jaar zelfs een getal van 400.000 te verkopen auto’s noemde.

Giulia en Stelvio 

Het succes is vooral te danken aan de nieuwe modellen zoals de Stelvio en de Giulia. In Europa verkocht Alfa in de eerste elf maanden van vorig jaar 79.962 auto’s wat een groei van 33 procent betekent. De jaarcijfers voor de Europese markt worden volgende week bekend gemaakt door Acea. In de Verenigde Staten ging de verkoop bij het Italiaanse merk van FCA meer dan 20 keer omhoog van 516 stuks in 2016 naar 12.031 vorig jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding