Mercedes-Benz verslaat BMW

Mercedes-Benz is vorig jaar wederom de grootste verkoper van auto’s in het premiumsegment ter wereld gebleven. Mercedes-Benz verkocht wereldwijd 2,29 miljoen personenwagens terwijl BMW bleef steken op 2,09 miljoen. Audi volgt op grote afstand met 1.878.100 nieuwe auto’s.

Worden bij BMW de dochtermerken Mini en Rolls-Royce meegeteld, dan komt die groep met 2,46 miljoen auto’s net iets hoger uit dan de 2,42 miljoen van Mercedes-Benz inclusief Smart. BMW kon in het laatste kwartaal van 2017 nog even een spurt trekken met bijna negen procent hogere verkopen dan in dezelfde periode een jaar eerder. Over het hele voorafgaande jaar komt de fabrikant uit München daarmee een goede vier procent hoger uit.

Toppositie 

Dat was echter lange na niet voldoende om Mercedes-Benz af te houden van de toppositie want dat merk met de ster kon een groei boeken met bijna tien procent. Audi hield de toename beperkt tot een magere 0,6 procent en blijft daarmee op ruime afstand op de derde plaats.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mercedes-Benz verslaat BMW - Automobielmanagement.nl

Mercedes-Benz verslaat BMW

Mercedes-Benz is vorig jaar wederom de grootste verkoper van auto’s in het premiumsegment ter wereld gebleven. Mercedes-Benz verkocht wereldwijd 2,29 miljoen personenwagens terwijl BMW bleef steken op 2,09 miljoen. Audi volgt op grote afstand met 1.878.100 nieuwe auto’s.

Worden bij BMW de dochtermerken Mini en Rolls-Royce meegeteld, dan komt die groep met 2,46 miljoen auto’s net iets hoger uit dan de 2,42 miljoen van Mercedes-Benz inclusief Smart. BMW kon in het laatste kwartaal van 2017 nog even een spurt trekken met bijna negen procent hogere verkopen dan in dezelfde periode een jaar eerder. Over het hele voorafgaande jaar komt de fabrikant uit München daarmee een goede vier procent hoger uit.

Toppositie 

Dat was echter lange na niet voldoende om Mercedes-Benz af te houden van de toppositie want dat merk met de ster kon een groei boeken met bijna tien procent. Audi hield de toename beperkt tot een magere 0,6 procent en blijft daarmee op ruime afstand op de derde plaats.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding