Europese automarkt over 2017 boven de 15 miljoen

De Europese automarkt heeft in de laatste maand van 2017 een duikeling laten zien met een kleine vijf procent. Over het hele jaar komen de autoverkopen in Europa voor het eerst in tien jaar weer boven de 15 miljoen en daarmee ook 3,4 procent hoger dan in 2016.

De daling is voor een deel te wijten aan het feit dat december één werkdag minder telde dan dezelfde maand in 2016, meldt autokoepel Acea. Voor heel 2017 zit de groei vooral in de Zuid-Europese landen met een plus van bijna acht procent in Italië en Spanje. Duitsland doet het meer bescheiden met nog geen drie procent hogere verkopen terwijl de Britse markt sinds april is ingestort en daarmee op een daling van bijna zes procent is aanbeland.

Middenmoot 

Opvallend is wel dat veel Oost-Europese landen een duidelijke groei laten zien, signaleert Acea. Zo komt Hongarije 20 procent hoger uit, zit Polen op 17 procent groei en haalt het kleine Litouwen zelfs een groei van meer dan 27 procent. Nederland zit in de middenmoot met ruim negen procent hogere verkopen, een cijfer dat naar beneden is gedrukt door de daling met 50 procent in december.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Europese automarkt over 2017 boven de 15 miljoen - Automobielmanagement.nl

Europese automarkt over 2017 boven de 15 miljoen

De Europese automarkt heeft in de laatste maand van 2017 een duikeling laten zien met een kleine vijf procent. Over het hele jaar komen de autoverkopen in Europa voor het eerst in tien jaar weer boven de 15 miljoen en daarmee ook 3,4 procent hoger dan in 2016.

De daling is voor een deel te wijten aan het feit dat december één werkdag minder telde dan dezelfde maand in 2016, meldt autokoepel Acea. Voor heel 2017 zit de groei vooral in de Zuid-Europese landen met een plus van bijna acht procent in Italië en Spanje. Duitsland doet het meer bescheiden met nog geen drie procent hogere verkopen terwijl de Britse markt sinds april is ingestort en daarmee op een daling van bijna zes procent is aanbeland.

Middenmoot 

Opvallend is wel dat veel Oost-Europese landen een duidelijke groei laten zien, signaleert Acea. Zo komt Hongarije 20 procent hoger uit, zit Polen op 17 procent groei en haalt het kleine Litouwen zelfs een groei van meer dan 27 procent. Nederland zit in de middenmoot met ruim negen procent hogere verkopen, een cijfer dat naar beneden is gedrukt door de daling met 50 procent in december.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding