JLR komt in moeilijke markt toch op record

Jaguar Land Rover heeft vorig jaar met 621.109 nieuwe auto’s ‘ondanks moeilijke marktomstandigheden’ een nieuw afzetrecord weten neer te zetten.

Jaguar deed het verreweg het beste want dat kwam met 178.601 auto’s ruim 20 procent hoger uit. Land Rover boekte net geen twee procent groei maar blijft met 442.508 exemplaren wel een stuk groter dan het zusterbedrijf.

Het tij lijkt tegen het eind van het jaar echter toch gekeerd want toen (maand december) kwam de Britse dochter van Tata Motors met 55.697 automobielen niet verder dan een magere 0,6 procent groei. Dat kwam vooral door Jaguar dat in die laatste maand de afzet met bijna acht procent zag dalen terwijl Land Rover nog een groei met ruim vier procent wist neer te zetten. De klap in december is vooral te wijten aan de slechte situatie op de nog altijd belangrijke Britse thuismarkt waar bijna zestien procent minder auto’s werden verkocht. Ook in de Verenigde Staten moest JLR echter een veer laten van ruim negen procent.

Verkoopdirecteur Andy Goss: "We konden de verkopen opnieuw opvoeren vergeleken bij het voorafgaande jaar dankzij onze producten van wereldklasse en nieuwe modellen als de E-PACE en Velar. Op onze belangrijkste markten hebben we echter te kampen met moeilijke tijden, zoals in Groot-Brittannië waar het consumentenvertrouwen en de dieselbelasting ons klappen bezorgen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

JLR komt in moeilijke markt toch op record - Automobielmanagement.nl

JLR komt in moeilijke markt toch op record

Jaguar Land Rover heeft vorig jaar met 621.109 nieuwe auto’s ‘ondanks moeilijke marktomstandigheden’ een nieuw afzetrecord weten neer te zetten.

Jaguar deed het verreweg het beste want dat kwam met 178.601 auto’s ruim 20 procent hoger uit. Land Rover boekte net geen twee procent groei maar blijft met 442.508 exemplaren wel een stuk groter dan het zusterbedrijf.

Het tij lijkt tegen het eind van het jaar echter toch gekeerd want toen (maand december) kwam de Britse dochter van Tata Motors met 55.697 automobielen niet verder dan een magere 0,6 procent groei. Dat kwam vooral door Jaguar dat in die laatste maand de afzet met bijna acht procent zag dalen terwijl Land Rover nog een groei met ruim vier procent wist neer te zetten. De klap in december is vooral te wijten aan de slechte situatie op de nog altijd belangrijke Britse thuismarkt waar bijna zestien procent minder auto’s werden verkocht. Ook in de Verenigde Staten moest JLR echter een veer laten van ruim negen procent.

Verkoopdirecteur Andy Goss: "We konden de verkopen opnieuw opvoeren vergeleken bij het voorafgaande jaar dankzij onze producten van wereldklasse en nieuwe modellen als de E-PACE en Velar. Op onze belangrijkste markten hebben we echter te kampen met moeilijke tijden, zoals in Groot-Brittannië waar het consumentenvertrouwen en de dieselbelasting ons klappen bezorgen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding