Volkswagen is over 2017 definitief de grootste

De Volkswagen Groep is definitief de grootste auto-onderneming ter wereld van 2017 geworden.

Eeuwige rivaal Toyota heeft maandag bekend gemaakt dat het vorig jaar 10,3 miljoen auto’s heeft afgezet terwijl VW Groep al eerder met 10,7 miljoen exemplaren naar buiten kwam. Toyota, van 2011 tot 2016 onafgebroken de grootste, is nu teruggezakt naar een derde plaats. Tweede staat de Renault-Nissan-Mitsubishi alliantie met 10,6 miljoen exemplaren (om precies te zijn 10.608.366, een stijging van 6,5%). In de eerste helft van 2017 was die Frans/Japanse groepering zelfs enige tijd de grootste maar het heeft die positie over het hele jaar gezien toch niet vast kunnen houden. Voor alle drie grote groepen was 2017 overigens wel weer een recordjaar. Deze week zal bekend worden hoe de autoverkopen in de wereld zich in de eerste weken van 2018 hebben ontwikkeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen is over 2017 definitief de grootste - Automobielmanagement.nl

Volkswagen is over 2017 definitief de grootste

De Volkswagen Groep is definitief de grootste auto-onderneming ter wereld van 2017 geworden.

Eeuwige rivaal Toyota heeft maandag bekend gemaakt dat het vorig jaar 10,3 miljoen auto’s heeft afgezet terwijl VW Groep al eerder met 10,7 miljoen exemplaren naar buiten kwam. Toyota, van 2011 tot 2016 onafgebroken de grootste, is nu teruggezakt naar een derde plaats. Tweede staat de Renault-Nissan-Mitsubishi alliantie met 10,6 miljoen exemplaren (om precies te zijn 10.608.366, een stijging van 6,5%). In de eerste helft van 2017 was die Frans/Japanse groepering zelfs enige tijd de grootste maar het heeft die positie over het hele jaar gezien toch niet vast kunnen houden. Voor alle drie grote groepen was 2017 overigens wel weer een recordjaar. Deze week zal bekend worden hoe de autoverkopen in de wereld zich in de eerste weken van 2018 hebben ontwikkeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding