Nissan heeft succes met budgetmerk Datsun

Nissan heeft succes met Datsun als goedkoop merk voor de markt in opkomende landen. Sinds de lancering drie jaar geleden zijn er inmiddels meer dan 300.000 Datsuns verkocht. “We hebben een solide fundament gelegd voor verdere groei,” denkt merkdirecteur Jose Roman dan ook.

Nissan volgt met Datsun het voorbeeld van partner Renault met Dacia, een goedkoop merk neerzetten in landen waar de automarkt snel groeit maar de koopkracht voorshands nog gering is. Sinds de lancering brengt Datsun regelmatig nieuwe modellen uit waarmee het marktbereik steeds wordt vergroot. Intussen is het merk in 14 landen met in totaal vijf verschillende modellen present.

Ontwikkeling 

De belangrijkste markten zijn India, Indonesië, Rusland en ook Zuid-Afrika dat zich steeds meer als groeiland voor grote automerken lijkt te ontwikkelen. Met dat al werden er vorig jaar wereldwijd 82.000 Datsuns verkocht, een aantal dat dit jaar mogelijk bijna zal verdubbelen. Nissan mikt er op in 2020 alles bij elkaar zeker 750.000 auto’s van het dochtermerk verkocht te hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nissan heeft succes met budgetmerk Datsun - Automobielmanagement.nl

Nissan heeft succes met budgetmerk Datsun

Nissan heeft succes met Datsun als goedkoop merk voor de markt in opkomende landen. Sinds de lancering drie jaar geleden zijn er inmiddels meer dan 300.000 Datsuns verkocht. “We hebben een solide fundament gelegd voor verdere groei,” denkt merkdirecteur Jose Roman dan ook.

Nissan volgt met Datsun het voorbeeld van partner Renault met Dacia, een goedkoop merk neerzetten in landen waar de automarkt snel groeit maar de koopkracht voorshands nog gering is. Sinds de lancering brengt Datsun regelmatig nieuwe modellen uit waarmee het marktbereik steeds wordt vergroot. Intussen is het merk in 14 landen met in totaal vijf verschillende modellen present.

Ontwikkeling 

De belangrijkste markten zijn India, Indonesië, Rusland en ook Zuid-Afrika dat zich steeds meer als groeiland voor grote automerken lijkt te ontwikkelen. Met dat al werden er vorig jaar wereldwijd 82.000 Datsuns verkocht, een aantal dat dit jaar mogelijk bijna zal verdubbelen. Nissan mikt er op in 2020 alles bij elkaar zeker 750.000 auto’s van het dochtermerk verkocht te hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding