In totaal kwamen de Zweden op 43.439 exemplaren, een toename met bijna 8.000. Het dochterbedrijf van het Chinese Geely deed het vooral uitstekend in China waar met 11.537 exemplaren 38 procent meer auto’s werden verkocht. Dat is met name te danken aan de nieuwe XC60 die sinds kort ook in dat land zelf wordt gebouwd, tekent Volvo aan. China is nu ook goed voor ruim een kwart van de totale afzet van de Zweden.

Europa 

In Europa kwam Volvo op een plus van bijna 12 procent waarmee het beter presteert dan de markt als geheel. Uitschieter is de Amerikaanse markt waar Volvo een toename registreerde van meer dan 60 procent maar daarmee nog altijd niet verder komt dan 5.567 nieuw-verkochte personenauto’s. Ook buiten China schrijft Volvo het succes wat modellen betreft vooral toe aan de nieuwe XC60 met daarnaast eveneens een goede belangstelling voor de XC90.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding