Dacia verkoopt miljoen auto’s in Frankrijk

Dacia heeft sinds het merk in 2005 werd geïntroduceerd op de Franse markt daar meer dan één miljoen auto’s verkocht. Vorig jaar werden er weer 119.357 nieuwe Dacia’s op een Frans kenteken gezet, een toename met 6,5 procent vergeleken met 2016.

Het dochtermerk van Renault is dan ook een bekende verschijning op de Franse wegen. "We zijn nu een vaste speler op de Franse automarkt. We zijn vijf jaar lang het vijfde grootste automerk geweest maar vorig jaar zijn we gestegen naar de derde plaats wat verkopen aan particuliere klanten betreft. De Sandero is zelfs voor het tweede achtereenvolgende jaar gekozen tot de meest populaire auto van de Fransen. Gezien die sterke uitgangspositie liggen er nog veel groeikansen voor ons," zegt Damien Delcloque, directeur van Dacia France. Het Roemeense automerk heeft momenteel zes modellen op de markt, inclusief de bestelwagen Dokker.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Dacia verkoopt miljoen auto’s in Frankrijk - Automobielmanagement.nl

Dacia verkoopt miljoen auto’s in Frankrijk

Dacia heeft sinds het merk in 2005 werd geïntroduceerd op de Franse markt daar meer dan één miljoen auto’s verkocht. Vorig jaar werden er weer 119.357 nieuwe Dacia’s op een Frans kenteken gezet, een toename met 6,5 procent vergeleken met 2016.

Het dochtermerk van Renault is dan ook een bekende verschijning op de Franse wegen. "We zijn nu een vaste speler op de Franse automarkt. We zijn vijf jaar lang het vijfde grootste automerk geweest maar vorig jaar zijn we gestegen naar de derde plaats wat verkopen aan particuliere klanten betreft. De Sandero is zelfs voor het tweede achtereenvolgende jaar gekozen tot de meest populaire auto van de Fransen. Gezien die sterke uitgangspositie liggen er nog veel groeikansen voor ons," zegt Damien Delcloque, directeur van Dacia France. Het Roemeense automerk heeft momenteel zes modellen op de markt, inclusief de bestelwagen Dokker.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding