Alle grote landen op één na droegen aan de goede prestaties bij. Zo werden in Spanje ruim 20 procent meer auto’s verkocht, vertoonde de belangrijke Duitse markt een groei met iets meer dan elf procent en groeide de markt in Frankrijk en Italië met een paar procenten. Uitzondering was Groot-Brittannië waar de autoverkopen voor de tiende achtereenvolgende maand lager uitkwamen dan een jaar eerder, dit keer ruim zes procent.

Verder doen vooral de automarkten in Oost-Europese landen het opmerkelijk goed. Zo meldt Roemenië een groei met 66 procent, komt Slowakije op 48 procent plus uit en zaten de verkopen in Hongarije en Bulgarije rond de 37 procent hoger. Op de lijst van autokoepel ACEA zijn echter naast de Britse ook enkele andere minnen te vinden, zoals voor Ierland, Portugal, Cyprus en Zweden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding