Dat is tien procentpunten minder dan een jaar geleden, blijkt uit de nieuwe cijfers van de Society of Motor Manufacturers and Traders. De daling bij diesel komt vooral ten goede van benzine want dat neemt nu 60 procent van de nieuwverkopen voor haar rekening. De sterke toename van het aandeel van elektrische auto’s en andere vormen van alternatieve aandrijving die de afgelopen tijden te zien was, lijkt nu opeens af te zwakken. Het marktaandeel van deze categorie was bij de Britten in februari 4,4 procent tegen precies 4 procent een jaar geleden.

De Britse automarkt als geheel is in de net afgelopen maand voor de tiende achtereenvolgende maand gedaald en wel met bijna drie procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding