Over het eerste kwartaal is de Europese automarkt daarmee op een bescheiden groei van 0,7 procent uitgekomen.

"Het momentum begint in sommige markten af te zwakken," zegt de Europese autokoepel Acea. De organisatie tekent wel aan dat de markt in maart 2017 juist op een historisch hoog niveau lag. Wat de grote landen betreft deed de sterkste daling zich ook dit keer voor in Groot-Brittannië waar bijna 16 procent minder auto’s werden verkocht. Maar ook Duitsland zat afgelopen maand op een min van bijna zes procent terwijl Italië en Frankrijk eveneens lager uitkwamen en de groei er in Spanje met een mager plusje van twee procent ook wel uit is. Wat kleinere landen betreft zit België op een min van ruim vier procent, daalden de autoverkopen in Ierland met meer dan tien procent en zag Denemarken de markt met 13 procent inzakken. In de meeste Oost-Europese landen zitten de autoverkopen nog steeds wel in de lift terwijl ons land met een groei van 15,3 procent eveneens in de plus-groep zit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding