Sprong in Britse autoverkopen ‘fake news’

Na maanden van zware dalingen zijn in april in Groot-Brittannië de afgelopen maand opeens weer ruim 10 procent meer personenauto’s verkocht dan een jaar eerder. Dat lijkt echter veel op ‘fake news’ omdat april 2017 juist een bijzonder slechte maand was voor de Britse autoverkopen.

Die lagen in het eerste kwartaal van dat jaar op een bijzonder hoog niveau omdat veel kopers een forse belastingverhoging die per 1 april 2017 inging voor wilden zijn. Het gevolg was dus dat de automarkt in april vorig jaar een enorme duikeling maakte. Tot nu toe hield die daling nog steeds aan – met over het eerste kwartaal weer een min van 12 procent – maar daar lijkt nu langzaam maar zeker een eind aan te komen.

Verkoopdagen 

"Deze cijfers over april zijn geflatteerd door de vergelijking met een jaar geleden. Daar komt ook nog bij dat Pasen in maart viel zodat we meer verkoopdagen hadden. Het is veel te vroeg om te zeggen hoe de automarkt er werkelijk bij ligt," zegt directeur Daksh Gupta van de Marshall Motor Group, één van de grootste dealerbedrijven van het land.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Sprong in Britse autoverkopen ‘fake news’ - Automobielmanagement.nl

Sprong in Britse autoverkopen ‘fake news’

Na maanden van zware dalingen zijn in april in Groot-Brittannië de afgelopen maand opeens weer ruim 10 procent meer personenauto’s verkocht dan een jaar eerder. Dat lijkt echter veel op ‘fake news’ omdat april 2017 juist een bijzonder slechte maand was voor de Britse autoverkopen.

Die lagen in het eerste kwartaal van dat jaar op een bijzonder hoog niveau omdat veel kopers een forse belastingverhoging die per 1 april 2017 inging voor wilden zijn. Het gevolg was dus dat de automarkt in april vorig jaar een enorme duikeling maakte. Tot nu toe hield die daling nog steeds aan – met over het eerste kwartaal weer een min van 12 procent – maar daar lijkt nu langzaam maar zeker een eind aan te komen.

Verkoopdagen 

"Deze cijfers over april zijn geflatteerd door de vergelijking met een jaar geleden. Daar komt ook nog bij dat Pasen in maart viel zodat we meer verkoopdagen hadden. Het is veel te vroeg om te zeggen hoe de automarkt er werkelijk bij ligt," zegt directeur Daksh Gupta van de Marshall Motor Group, één van de grootste dealerbedrijven van het land.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding