Meer dan kwart miljoen elektrische BMW’s

BMW en Mini hebben in april samen bij elektrische auto’s de grens van 250.000 overschreden.

Van de BMW i, de BMW i Performance en de Mini Electric werden er afgelopen maand met 9.831 exemplaren weer ruim 50 procent meer verkocht dan een jaar eerder. "We zitten op ’t juiste spoor om ons doel om dit jaar meer dan 140.000 geëlektrificeerde auto’s te verkopen te halen," zegt Pieter Nota, de Nederlander die in de Raad van Bestuur verantwoordelijk is voor sales en het merk BMW.

Hij stelt ‘delighted’ te zijn met het succes van elektrische modellen. Die doen het bij de groep daarmee een stuk beter dan de verkopen als geheel want die kwamen in april met 194.889 exemplaren slechts 1,2 procent hoger uit. Om het verder in perspectief te plaatsen: van al die verkochte nieuwe BMW’s, Mini’s en Rolls-Royces is nu net 5 procent elektrisch.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Meer dan kwart miljoen elektrische BMW’s - Automobielmanagement.nl

Meer dan kwart miljoen elektrische BMW’s

BMW en Mini hebben in april samen bij elektrische auto’s de grens van 250.000 overschreden.

Van de BMW i, de BMW i Performance en de Mini Electric werden er afgelopen maand met 9.831 exemplaren weer ruim 50 procent meer verkocht dan een jaar eerder. "We zitten op ’t juiste spoor om ons doel om dit jaar meer dan 140.000 geëlektrificeerde auto’s te verkopen te halen," zegt Pieter Nota, de Nederlander die in de Raad van Bestuur verantwoordelijk is voor sales en het merk BMW.

Hij stelt ‘delighted’ te zijn met het succes van elektrische modellen. Die doen het bij de groep daarmee een stuk beter dan de verkopen als geheel want die kwamen in april met 194.889 exemplaren slechts 1,2 procent hoger uit. Om het verder in perspectief te plaatsen: van al die verkochte nieuwe BMW’s, Mini’s en Rolls-Royces is nu net 5 procent elektrisch.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding