De toename is vooral te danken aan de grote landen, waarbij de Britse markt er na een maandenlange ‘slump’ nu uitspringt met ruim tien procent groei. Spanje blijft de boventoon voeren met een plus van meer dan 12 procent terwijl ook Duitsland en Frankrijk met resp. acht en negen procent goed scoren. Daarnaast blijven vooral de Oost-Europese landen het goed doen met bijvoorbeeld bijna 40 procent hogere verkopen in Hongarije. Op de maandlijst van autokoepel Acea staat nog maar één min, voor Cyprus maar daar worden per maand net 1.000 nieuwe auto’s verkocht.

Op de merkenlijst zijn er sterke uitschieters voor Jeep dat liefst 75 procent meer auto’s verkocht dan in april 2017 en daarnaast voor onder meer Seat, Dacia, DS, Jaguar en Toyota. Land Rover, BMW en Audi moesten echter iets terrein prijsgeven hoewel dat bij de twee laatste merken wel minimaal was.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding