Tot en met april noteerde de verkoop van leaseauto’s maandelijks 30 tot 45 procent meer leaseregistraties dan in de vergelijkbare maanden van 2017. De toename in mei is in dat licht bezien aanzienlijk bescheidener. Na vijf maanden staat het aantal nieuwe leaseauto’s nu op 96.026 stuks; een toename van 32,3 procent ten opzichte van vorig jaar toen er in de eerste vijf maanden nog maar 72.595 leaseauto’s afgeleverd werden.

Marktleider Volkswagen groeit ook dit jaar wat harder dan de markt, het merk noteert een verkoopstijging in het leasesegment van bijna 38 procent en ziet het marktaandeel met bijna een procentpunt klimmen naar 15,2 procent. De nummers twee en drie, Opel en Renault, blijven wat achter op de marktgroei, zij klimmen dit jaar nog slechts met resp. 25 en 18 procent. De daaropvolgende merken in het verkooprijtje – Skoda, Peugeot en Kia – zien hun cijfers met aanzienlijk hogere percentages klimmen dan de markt. De prestatie van Kia in het leasesegment is daarbij het opvallendst; het merk groeit dit jaar met liefst 105 procent. In de top-20 staat maar één merk dat dit jaar minder leaseauto’s verkocht: Citroën (-4,2 procent).

Dat veel merken hun groei hoofdzakelijk te danken hebben aan de stormachtige ontwikkeling van private lease blijkt onder meer uit het onderstaande lijstje van populairste modellen. De eerste vijf posities worden in genomen door modellen uit het A- of B-segment. Traditioneel zijn de meeste zakelijke leaseauto’s te vinden in het C-segment.

Meer leasecijfers op carmonitor.nl

 

  Populairste leasemodellen  mei
 1 Volkswagen   Polo   942
 2  Kia  Picanto  610
 3  Volkswagen  Up!  599
 4  Opel  Karl  518
 5  Toyota  Aygo  457
 6  Renault  Megane estate  452
 7  Ford  Fiesta  450
 8  Volkswagen  Golf  331
 9  Renailt  Clio  329
 10  Toyota  Yaris  293

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding