In Europa werden in deze zes maanden 8,5 miljoen nieuwe personenauto’s verkocht, meldt de Brusselse autokoepel Acea. Spanje, Frankrijk en Duitsland lieten allen een plus zien, zij het op de Duitse markt van nog geen drie procent, terwijl de autoverkopen met name in Groot-Brittannië maar ook in Italië lager uitkwamen dan in dezelfde periode in 2017. Ons land zit met een groei van een goede 12 procent ergens in de middenmoot terwijl België met net drie procent hogere verkopen toch wat onderaan bungelt.

De beste prestaties worden neergezet door Roemenië, Hongarije, Polen en andere landen in Oost-Europa. Acea vindt het dan ook de moeite waard ‘om speciaal te wijzen op de sterke groei in de nieuwe EU-landen.’ Daarnaast doen ook kleine markten als Ierland, Letland en Luxemburg het redelijk goed. Een opmerkelijke stijger is Zweden waar 16,5 procent meer auto’s werden verkocht.