Forse groei verkoop elektrische auto’s

Waren de nieuw verkopen van elektrische auto’s in 2017 al bijna verdubbeld, dit record is in de eerste helft van 2018 al verbroken. In het eerste half jaar zijn er maar liefst 142% meer elektrische auto’s verkocht dan in de eerste helft van 2017.

Forse groei verkoop elektrische auto’s

Dat betekent dat er tot nu toe al 8,4% meer elektrische auto’s verkocht zijn dan in 2017. Deze forse groei laat een toenemende interesse zien voor de (nieuwe) elektrische auto, zo meldt dataleverancier VWE in een persbericht. Het aandeel van volledig elektrische auto’s is in de totale nieuw verkopen gestegen van 1,1% in 2016 naar 3,1% in 2018.

Een reden voor deze groei is de komst van nieuwe aantrekkelijke modellen, zoals de nieuwe generatie van de Nissan Leaf, de Opel Ampera-e en zeer recent de Jaguar I-Pace. Daarnaast zijn volledig elektrische auto’s de enige nieuwe auto’s waar nog geprofiteerd kan worden van een verlaagd bijtellingspercentage.  

Tesla aan kop, nieuwe Leaf populair

De meest verkochte elektrische auto is dit jaar de Tesla Model S, net als vorig jaar. De nieuwe generatie van de Nissan Leaf heeft ervoor gezorgd dat deze flink is gestegen van de zevende naar de tweede plaats. Ook de, al langer bestaande, VW e-Golf doet het goed. Er zijn dit jaar al 350 exemplaren meer verkocht dan in 2017.

Top-10 EV 

Weer meer belangstelling voor plug-in

Toen de gunstige bijtellingstarieven voor plug-in hybrides per 1 januari 2017 verviel, storten de verkopen volledig in. In 2015 werden er nog meer dan 40.000 plug-in hybrides verkocht. In 2017 was dit gedaald tot slechts 1.120. Het leek helemaal voorbij te zijn met de plug-in hybrides.
Het is daarom opvallend dat de verkopen van nieuwe plug-in hybrides dit jaar toch weer groeien. Net als bij volledig elektrische auto’s, zijn er dit jaar tot nu toe ook al meer nieuwe plug-ins verkocht dan in 2017. In de eerste helft van dit jaar zijn er maar liefst 173% meer nieuwe plug-in hybrides verkocht dan in de eerste helft van 2017.

Verantwoordelijk voor deze groei is de bestseller van 2018: de nieuwe Volvo XC60. Er zijn dit jaar al 480 stuks Volvo XC60 Twin Engines verkocht, waarmee dit model 28% van de totale plug-in verkoop voor zijn rekening neemt. Nu de verkoop niet langer meer wordt gestimuleerd door bijtellingsvoordeel, zijn argumenten als het groenere label, lagere verbruik en hoger vermogen steeds vaker de reden om voor een plug-in te kiezen. Ook nieuwe generaties van populaire modellen zoals de Volvo XC60 zorgen voor hogere verkopen.

Ontwe
 

Forse groei verkoop elektrische auto’s - Automobielmanagement.nl

Forse groei verkoop elektrische auto’s

Waren de nieuw verkopen van elektrische auto’s in 2017 al bijna verdubbeld, dit record is in de eerste helft van 2018 al verbroken. In het eerste half jaar zijn er maar liefst 142% meer elektrische auto’s verkocht dan in de eerste helft van 2017.

Forse groei verkoop elektrische auto’s

Dat betekent dat er tot nu toe al 8,4% meer elektrische auto’s verkocht zijn dan in 2017. Deze forse groei laat een toenemende interesse zien voor de (nieuwe) elektrische auto, zo meldt dataleverancier VWE in een persbericht. Het aandeel van volledig elektrische auto’s is in de totale nieuw verkopen gestegen van 1,1% in 2016 naar 3,1% in 2018.

Een reden voor deze groei is de komst van nieuwe aantrekkelijke modellen, zoals de nieuwe generatie van de Nissan Leaf, de Opel Ampera-e en zeer recent de Jaguar I-Pace. Daarnaast zijn volledig elektrische auto’s de enige nieuwe auto’s waar nog geprofiteerd kan worden van een verlaagd bijtellingspercentage.  

Tesla aan kop, nieuwe Leaf populair

De meest verkochte elektrische auto is dit jaar de Tesla Model S, net als vorig jaar. De nieuwe generatie van de Nissan Leaf heeft ervoor gezorgd dat deze flink is gestegen van de zevende naar de tweede plaats. Ook de, al langer bestaande, VW e-Golf doet het goed. Er zijn dit jaar al 350 exemplaren meer verkocht dan in 2017.

Top-10 EV 

Weer meer belangstelling voor plug-in

Toen de gunstige bijtellingstarieven voor plug-in hybrides per 1 januari 2017 verviel, storten de verkopen volledig in. In 2015 werden er nog meer dan 40.000 plug-in hybrides verkocht. In 2017 was dit gedaald tot slechts 1.120. Het leek helemaal voorbij te zijn met de plug-in hybrides.
Het is daarom opvallend dat de verkopen van nieuwe plug-in hybrides dit jaar toch weer groeien. Net als bij volledig elektrische auto’s, zijn er dit jaar tot nu toe ook al meer nieuwe plug-ins verkocht dan in 2017. In de eerste helft van dit jaar zijn er maar liefst 173% meer nieuwe plug-in hybrides verkocht dan in de eerste helft van 2017.

Verantwoordelijk voor deze groei is de bestseller van 2018: de nieuwe Volvo XC60. Er zijn dit jaar al 480 stuks Volvo XC60 Twin Engines verkocht, waarmee dit model 28% van de totale plug-in verkoop voor zijn rekening neemt. Nu de verkoop niet langer meer wordt gestimuleerd door bijtellingsvoordeel, zijn argumenten als het groenere label, lagere verbruik en hoger vermogen steeds vaker de reden om voor een plug-in te kiezen. Ook nieuwe generaties van populaire modellen zoals de Volvo XC60 zorgen voor hogere verkopen.

Ontwe