VW lijkt al met al weer meer afhankelijk te worden van Europa want daar meldt de Duitse autobouwer over de afgelopen maand een groei van 30 procent of meer. Uitschieters zijn naast Nederland en de Duitse thuismarkt vooral ook Spanje en Italië. In Noord-Amerika lagen de verkopen daarentegen twee procent lager terwijl in China en de rest van Azië ruim een procent minder auto’s werden afgezet. Brazilië, één van de belangrijkste buitenlandse markten voor VW, springt er echter weer positief uit met 38 procent meer verkochte auto’s.

Over de eerste zeven maanden staat de teller bij VW nu op 3.624.600 exemplaren, een toename met 6,5 procent. Maar net als zijn collega’s bij de VW Groep en Audi waarschuwt ook merkenbaas Jürgen Stackmann dat het tij nu wel gekeerd is. "Met 3,6 miljoen auto’s hebben we een nieuw record neergezet. De komende maanden worden echter een stuk moeilijker. De komende WLTP testprocedure zal voor een aantal modellen leiden tot vertraging bij de aflevering."