Met dank aan WLTP: Franse automarkt plust 40 procent

Doordat fabrikanten en dealers zo veel mogelijk van pre-WLTP-modellen af wilden en met grote kortingen hebben gestrooid, zijn de autoverkopen in Frankrijk in de net afgelopen vakantiemaand 40 procent hoger uitgekomen dan een jaar eerder.

Met dank aan WLTP: Franse automarkt plust 40 procent

Dat heeft de groei over de eerste acht maanden van dit jaar opgetrokken naar bijna negen procent. Omdat er zo veel nieuwe auto’s te koop waren, daalden de verkopen van occasions in Frankrijk over augustus wel met ruim zes procent.

Alle grote merken konden van de éénmalige sterke opleving profiteren. Zo verkocht Renault ruim de helft meer auto’s dan een jaar geleden, haalde stalgenoot Dacia een plus van 46 procent, verkocht Citroën 42 procent meer auto’s maar bleef de stijging bij Peugeot beperkt tot 16 procent. Grote uitblinkers waren Porsche dat ruim vier keer zoveel auto’s verkocht als in augustus 2017, Alfa Romeo met drie keer hogere verkopen en Jeep, Nissan en Seat die een goede verdubbeling wisten te noteren. Het Comité des Constructeurs Français d’Automobiles gaat er wel van uit dat de automarkt de komende maanden door de invoering van de strengere WLTP-regels per 1 september een flinke deuk op zal lopen.

Met dank aan WLTP: Franse automarkt plust 40 procent - Automobielmanagement.nl

Met dank aan WLTP: Franse automarkt plust 40 procent

Doordat fabrikanten en dealers zo veel mogelijk van pre-WLTP-modellen af wilden en met grote kortingen hebben gestrooid, zijn de autoverkopen in Frankrijk in de net afgelopen vakantiemaand 40 procent hoger uitgekomen dan een jaar eerder.

Met dank aan WLTP: Franse automarkt plust 40 procent

Dat heeft de groei over de eerste acht maanden van dit jaar opgetrokken naar bijna negen procent. Omdat er zo veel nieuwe auto’s te koop waren, daalden de verkopen van occasions in Frankrijk over augustus wel met ruim zes procent.

Alle grote merken konden van de éénmalige sterke opleving profiteren. Zo verkocht Renault ruim de helft meer auto’s dan een jaar geleden, haalde stalgenoot Dacia een plus van 46 procent, verkocht Citroën 42 procent meer auto’s maar bleef de stijging bij Peugeot beperkt tot 16 procent. Grote uitblinkers waren Porsche dat ruim vier keer zoveel auto’s verkocht als in augustus 2017, Alfa Romeo met drie keer hogere verkopen en Jeep, Nissan en Seat die een goede verdubbeling wisten te noteren. Het Comité des Constructeurs Français d’Automobiles gaat er wel van uit dat de automarkt de komende maanden door de invoering van de strengere WLTP-regels per 1 september een flinke deuk op zal lopen.