Britten kopen steeds minder diesels

In Groot-Brittannië is nu minder dan één op de drie verkochte nieuwe personenauto’s een diesel. Een jaar geleden lag het marktaandeel van dieselauto’s nog op veertig procent. Elektrische, hybride en andere alternatief aangedreven auto’s zijn inmiddels goed voor zeven procent van de nieuwe auto’s terwijl dat vorig najaar nog vijf procent was.

In de afgelopen maanden werden er bij de eerder nog aan diesel verknochte Britten net 49.000 nieuwe personenauto’s met een dieselmotor verkocht, dat is 21 procent minder dan een jaar eerder. Het aantal verkochte benzinewagens lag echter met bijna 94.000 juist ruim zeven procent hoger. "De aanhoudende onzekerheid over het beleid dat de regering wil voeren voor dieselauto’s blijft zwaar drukken op de markt," zegt de organisatie voor de auto-industrie SMMT.

Opvallende nieuwkomer 

Over de hele linie kwam de Britse automarkt daarmee in oktober drie procent lager uit, een beter resultaat dan in veel andere Europese landen. Na het zeer slecht verlopen begin van dit jaar staat de teller over de eerste tien maanden nog wel ruim zeven procent lager dan in 2017. De best verkochte auto’s blijft in Groot-Brittannië de Ford Fiesta gevolgd door de Volkswagen Golf maar op de derde plaats staat nu als opvallende nieuwkomer de Mercedes-Benz A-klasse.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Britten kopen steeds minder diesels - Automobielmanagement.nl

Britten kopen steeds minder diesels

In Groot-Brittannië is nu minder dan één op de drie verkochte nieuwe personenauto’s een diesel. Een jaar geleden lag het marktaandeel van dieselauto’s nog op veertig procent. Elektrische, hybride en andere alternatief aangedreven auto’s zijn inmiddels goed voor zeven procent van de nieuwe auto’s terwijl dat vorig najaar nog vijf procent was.

In de afgelopen maanden werden er bij de eerder nog aan diesel verknochte Britten net 49.000 nieuwe personenauto’s met een dieselmotor verkocht, dat is 21 procent minder dan een jaar eerder. Het aantal verkochte benzinewagens lag echter met bijna 94.000 juist ruim zeven procent hoger. "De aanhoudende onzekerheid over het beleid dat de regering wil voeren voor dieselauto’s blijft zwaar drukken op de markt," zegt de organisatie voor de auto-industrie SMMT.

Opvallende nieuwkomer 

Over de hele linie kwam de Britse automarkt daarmee in oktober drie procent lager uit, een beter resultaat dan in veel andere Europese landen. Na het zeer slecht verlopen begin van dit jaar staat de teller over de eerste tien maanden nog wel ruim zeven procent lager dan in 2017. De best verkochte auto’s blijft in Groot-Brittannië de Ford Fiesta gevolgd door de Volkswagen Golf maar op de derde plaats staat nu als opvallende nieuwkomer de Mercedes-Benz A-klasse.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding