WLTP ook in Duitsland nog niet uitgewerkt

In Duitsland zijn de afgelopen maand 252.600 nieuwe personenauto’s geregistreerd, dat is zeven procent minder dan een jaar eerder.

Volgens het Verband der Automobilindustrie is de overgang naar de strengere WLTP keuring nog steeds niet uitgewerkt. Over de eerste tien maanden van dit jaar staat de Duitse automarkt nu nog maar op een plus van één procent.

Minder auto’s

De autofabrikanten in Duitsland hebben bovendien te kampen met teruglopende exportorders. VDA berekent hier een teruggang van 13 procent vergeleken met oktober 2017. Dit cijfer ligt daarmee inmiddels ook over tien maanden gezien onder het niveau van vorig jaar, zij het nog met een bescheiden één procent. Wat de totale productie betreft rolden er in de Duitse autofabrieken tot eind oktober 4,4 miljoen nieuwe personenwagens van de banden, een daling met zeven procent. Het VDA ziet dat in de laatste twee maanden niet meer voldoende herstellen en gaat er nu van uit dat er over heel 2018 eveneens zeven procent minder auto’s in Duitsland gebouwd zullen worden dan in het voorafgaande jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

WLTP ook in Duitsland nog niet uitgewerkt - Automobielmanagement.nl

WLTP ook in Duitsland nog niet uitgewerkt

In Duitsland zijn de afgelopen maand 252.600 nieuwe personenauto’s geregistreerd, dat is zeven procent minder dan een jaar eerder.

Volgens het Verband der Automobilindustrie is de overgang naar de strengere WLTP keuring nog steeds niet uitgewerkt. Over de eerste tien maanden van dit jaar staat de Duitse automarkt nu nog maar op een plus van één procent.

Minder auto’s

De autofabrikanten in Duitsland hebben bovendien te kampen met teruglopende exportorders. VDA berekent hier een teruggang van 13 procent vergeleken met oktober 2017. Dit cijfer ligt daarmee inmiddels ook over tien maanden gezien onder het niveau van vorig jaar, zij het nog met een bescheiden één procent. Wat de totale productie betreft rolden er in de Duitse autofabrieken tot eind oktober 4,4 miljoen nieuwe personenwagens van de banden, een daling met zeven procent. Het VDA ziet dat in de laatste twee maanden niet meer voldoende herstellen en gaat er nu van uit dat er over heel 2018 eveneens zeven procent minder auto’s in Duitsland gebouwd zullen worden dan in het voorafgaande jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding