Belgische automarkt zakt ook flink in

In België zijn, ondanks het Autosalon van Brussel, in de eerste maand van dit jaar met ruim 51.000 exemplaren bijna elf procent minder personenauto’s verkocht dan een jaar eerder.

Brussel wil stadstol heffen voor autoverkeer

De afzet van kleine bestelwagens tot 3,5 ton bleef met 7.640 stuks wel op nagenoeg hetzelfde peil als in januari 2018. Bij zware bedrijfswagen lagen de verkopen een stuk hoger hoewel die voor trekkers duidelijk inzakten.

‘’Het moet gezegd dat januari 2018 de maand was met het hoogste aantal inschrijvingen ooit in België,’’ tekent autofederatie Febiac aan. Die organisatie meldt verder dat er aan motorfietsen en motorscooters ook nog eens 15 procent minder werden verkocht.

Febiac maakt verder de balans op over 2018, wat in Belgie altijd wat langer duurt omdat een niet gering aantal personenauto’s binnen een maand weer uit het register wordt geschrapt omdat ze zijn geëxporteerd, met name Frankrijk en Duitsland. Uiteindelijk blijkt dat er afgelopen jaar 528.174 ‘Belgische’ nieuwe personenauto’s zijn geregistreerd, dat is bijna een vol procent minder dan in 2017.

Belgische automarkt zakt ook flink in - Automobielmanagement.nl

Belgische automarkt zakt ook flink in

In België zijn, ondanks het Autosalon van Brussel, in de eerste maand van dit jaar met ruim 51.000 exemplaren bijna elf procent minder personenauto’s verkocht dan een jaar eerder.

Brussel wil stadstol heffen voor autoverkeer

De afzet van kleine bestelwagens tot 3,5 ton bleef met 7.640 stuks wel op nagenoeg hetzelfde peil als in januari 2018. Bij zware bedrijfswagen lagen de verkopen een stuk hoger hoewel die voor trekkers duidelijk inzakten.

‘’Het moet gezegd dat januari 2018 de maand was met het hoogste aantal inschrijvingen ooit in België,’’ tekent autofederatie Febiac aan. Die organisatie meldt verder dat er aan motorfietsen en motorscooters ook nog eens 15 procent minder werden verkocht.

Febiac maakt verder de balans op over 2018, wat in Belgie altijd wat langer duurt omdat een niet gering aantal personenauto’s binnen een maand weer uit het register wordt geschrapt omdat ze zijn geëxporteerd, met name Frankrijk en Duitsland. Uiteindelijk blijkt dat er afgelopen jaar 528.174 ‘Belgische’ nieuwe personenauto’s zijn geregistreerd, dat is bijna een vol procent minder dan in 2017.